06.08.2012 13:12

Pierīgas jātniecēm dubultuzvara LJF kausa izcīņas posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gundega Krīgere ar Donnerwelle Gundega Krīgere ar Donnerwelle Māris Millers, LJF

Babītes novada jātnieku sporta kluba "Temperaments" pārstāves ķekaviete Gundega Krīgere ar zirgu Donnerwelle un mārupiete Agnese Kukaine ar Doble Power ieņēmušas pirmās divas vietas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās iejādē sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I.

 

Trešajā vietā šajā shēmā ierindojās jātniece no Lietuvas Raimonda Paļonīte ar zirgu Gambitas.

"Zirgs gan bija mazliet niķīgs, taču tikām ar visu galā. Pirmoreiz jājām Vidējās balvas I standarta shēmu, iepriekš biju startējusi tikai kīrā – brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā, un pirmajai reizei viss izdevās salīdzinoši labi. Sacensību organizācijā viss bija kārtībā," pēc uzvaras LJF preses dienestam atzina Gundega Krīgere.

Savukārt Agnese Kukaine pastāstīja, ka šī posma sacensībām vajadzēja notikt sporta klubā "Temperaments". Taču tur tiek rekonstruēts sacensību laukums un iekārtota automātiskā laistīšanas sistēma. "Diemžēl celtnieki nepaspēja tikt ar darbiem galā tā, lai būtu bijis laiks laukumu kārtīgi pārbaudīt. Tāpēc LJF komisija ieradās laukumu apskatīt un nolēma labāk nesteigties."

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: "Sporta klubs "Temperaments" veic ļoti apsveicamu darbu, turpinot labiekārtot savu sporta bāzi pēc visaugstākajiem standartiem. Iespējams, ka tur varēsim sarīkot sezonas noslēguma sacensības."

LJF kauss iejādē risinās piecos posmos, pēc trim labākajiem sasniegtajiem rezultātiem kopvērtējumā ar kausiem apbalvojot trīs labākos sportistus trīs grupās – LJF kausa izcīņā, cīņā par Mazo kausu un Cerību kausu. Katrā no posmiem tiek dota iespēja sacensties arī citu meistarības un vecuma grupu jātniekiem, lai dotu iespēju apgūt pieredzi un kuplinātu sacensību programmu.

Starp uzvarētājiem ceturtā posma sacensībās citās shēmās bija vēl vairāki Pierīgas novadu jātnieku klubu pārstāvji – Airisa Penele ar Landilio (z/s "Lielceri") Maira Leja ar Runway (JSK "Temperaments"), Sabīne Saļma ar Serenādi (JK "Erceni") un Katrīna Tarvida ar Roidu (z/s "Tīraines staļļi").