06.08.2012 12:33

Salaspilieši labākie Latvijas frisbija čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas frisbija čempionātā, kas nedēļas nogalē risinājās Salaspils sporta skolas stadionā, pavisam bija pieteikušās septiņas komandas – bez mājiniekiem vēl arī no Rīgas un Ogres.

 

Vīru turnīrā četras komandas vispirms aizvadīja grupu turnīru, bet pēc tam sacentās izslēgšanas spēlēs. "Salaspils WT" vienība svinēja uzvaras visās piecās spēlēs. Pēc trim panākumiem grupu turnīrā laukuma saimnieki pusfinālā ar 15:4 pieveica Latvijas junioru (U-19) izlasi, bet finālā Rīgas klubu "Ultimate Decision" – 15:10.

Dāmu turnīrā, kurā piedalījās tikai trīs komandas, katra ar katru aizvadīja pa divām spēlēm, un "Salaspils FK" frisbija spēlētājas guva pārliecinošas uzvaras visos četros mačos. Pašas gūstot 15 punktus, viņas pretiniecēm nevienā spēlē neļāva gūt vairāk par septiņiem.

Salaspilieši dominēja arī individuālo balvu pasniegšanā. Par turnīru vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Reinis Otisons un Lāsma Kublicka, rezultatīvākie piespēlētāji bija Kublicka un Roberts Apinis, rezultatīvākie punktu guvēji – Otisons un Santa Možeika, bet Ieva Grabe saņēma balvu kā rezultatīvākā spēlētāja aizsardzībā.

Līdz ar izcīnītajiem Latvijas čempionu tituliem Salaspils klubi nodrošinājuši tiesības piedalīties Eiropas klubu čempionāta Ziemeļu reģiona atlases turnīrā, kas septembrī notiks Tallinā, liecina Latvijas Frisbija federācijas informācija.

Salaspils vīru komanda šogad jau bija izcīnījusi gan Latvijas, gan Igaunijas atklāto telpu čempionātu titulus, savukārt salaspilietes bija šo turnīru vicečempiones.