25.08.2017 19:01

Bogdanovičs finišē trešais Siguldā un nosargā līderpozīcijas velobrauciena "Baltic Chain Tour" kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bogdanovičs finišē trešais Siguldā un nosargā līderpozīcijas velobrauciena "Baltic Chain Tour" kopvērtējumā publicitātes

"Rietumu banka – Rīga" komandas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs piektdien izcīnīja trešo vietu daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" Latvijas posmā no Jelgavas līdz Siguldai. Dobelnieks arī saglabāja līderpozīcijas kopvērtējumā.

"Baltic Chain Tour" otro posmu uzņēma Latvija. Starts tika dots Jelgavā esošajā Pasta salā, bet finišs atradās Siguldā. Līdera dzeltenajā kreklā startēja "Rietumu banka – Rīga" komandas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, kurš izcīnīja uzvaru ceturtdien Lietuvā notikušajā pirmajā posmā no Viļņa līdz Paņevežai.

Latvijas posmā dalībniekus jau pirms starta pārsteidza lietus, kas turpinājās lielu daļu 170 kilometru garās distances. Kā vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija, distances laikā notika virkne atrāvienu. Pirmajā nopietnajā atrāvienā no latviešiem iesaistījās "Rietumu banka – Rīga" komandas riteņbraucējs Deins Kaņepējs un Latvijas Nacionālās izlases pārstāvis Klāvs Rubenis.

Pēc veiktajiem 50 kilometriem sacensību dalībniekus sagaidīja grants ceļa seguma posms, kas lietus dēļ bija kļuvis dubļains. Tehniski sarežģītajā vietā, kas atradās aiz Baldones, velosipēda tehniska problēma piemeklēja Kaņepēju, kurš bija spiests atgriezties peletonā. Rubenis turpināja būt ļoti aktīvs un bija viens no trijiem atrāviena dalībniekiem, tomēr šai līderu grupai līdz finišam neizdevās aizbraukt.

Pēc tam, kad atrāviens tika likvidēts, izveidojās jauna līderu grupa. Tajā bija arī Andris Vosekalns un Klāvs Rubenis. Tiesa gan, Klāvām nācās saskaties ar velosipēda defektu, kas neilgi pirms finiša kāpuma lika nedaudz atpalikt no pārējiem līderiem. Sekotāju grupa, tuvojoties Turaidas kalna nobraucienam, bija sadeldējusi atstarpi ar Vosekalna grupu līdz mazāk par 30 sekundēm. Peletona priekšā aktīvi strādāja Norvēģijas komandas "Sparebanken" riteņbraucēji.

Cīņa par uzvaru atrisinājās Siguldas kalnā. Tā laikā no līderu grupas atrāvās Krista Neilanda komandas biedrs no "Israel Cycling academy" komandas Bendžamins Perijs. Kanādietis spēja savas pozīcijas nosargāt līdz pat finišam, svinot lielisku solo triumfu. Trasē 23 gadus vecais riteņbraucējs pavadīja 3 stundas, 57 minūtes un 8 sekundes. Siguldas kalnā grupai izdevās panākt pārējos Perija atrāviena biedrus.

Dramatiska cīņa izvērtās par otro vietu, kurā Māris Bogdanovičs pēdējos metros tomēr atzina norvēģa Tronda Trosena ("Sparebanken") pārākumu. Latvietim trešā vieta septiņas sekundes aiz posma uzvarētāja. Piekto vietu izcīnīja Latvijas čempions Krists Neilands.

Kopvērtējumā Mārim Bogdanovičam izdevās nosargāt dzelteno līdera kreklu. Tiesa, tāds pats laiks arī Perijam. Trešajā vietā atrodas norvēģis Hermans Dāls, kuru no līdera šķir astoņas sekundes. Septītais ir Krists Neilands, bet devītais Andris Vosekalns.

Velobrauciens turpināsies sestdien Igaunijā, kad riteņbraucējus gaidīs vairāk nekā 200 kilometru gara distance no Tartu līdz Tallinai. Noslēguma posms gaidāms svētdien Somijas galvaspilsētā Helsinkos.