25.08.2017 11:07

Olaines un Iecavas apvienotā komanda triumfē Latvijas meiteņu futbola čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines un Iecavas apvienotā komanda triumfē Latvijas meiteņu futbola čempionātā AFA "Olaine"

Par Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta vecākās U-16 grupas čempionvienību kļuvusi Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" un futbola kluba (FK) "Iecava" komanda, kas astoņās spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras, turklāt visa turnīra laikā neielaida nevienus vārtus.

Latvijas meiteņu futbola čempionātā šis ir pirmais gads, kad tā programmā ieviestas sacensības U-16 vecuma grupā futbolā 11:11, liecina Latvijas Futbola federācijas informācija. Piecas komandas aizvadījušas divu apļu turnīru, pirmos divus sabraukumus jūnijā aizvadot Olainē un Liepājā un trešo reizi pulcējoties augusta sākumā Iecavā.

Noslēdzošo sabraukumu futbolistes trešdien aizvadīja Olainē, kur katra komanda devās laukumā divās pēdējo kārtu spēlēs. Laukuma saimnieces ar 2:0 pārspēja Kurzemes futbola centra komandu un nospēlēja neizšķirti 0:0 ar čempionāta otrās vietas ieguvējām Rīgas Futbola skolas meitenēm.

Turnīru olainietes pabeidza ar 22 gūtiem un nevieniem nezaudētiem vārtiem, un likumsakarīgi par čempionāta labāko vārtsardzi tika nosaukta AFA "Olaine" / FK "Iecava" pārstāve Agnese Mandrika. Savukārt turnīra labākās spēlētājas gods tika viņas komandas biedrenei Anželai Ļebedevai.

Cīņu par Latvijas meiteņu čempionāta medaļām turpina arī AFA "Olaine" U-14 vecuma grupas komanda. Pirmajā turnīrā par 1.-5. Vietu olainietes ar 0:7 kapitulēja Rēzeknes BJSS vienībai, bet ar 3:2 pārspēja FK "Iecava" un FK "Jelgava" apvienoto komandu. Atlikušās divas spēles pret FS "Metta"/OSC un Rīgas Futbola skolu-1 Olaines jaunās futbolistes aizvadīs 30. augustā Rēzeknē.