21.08.2017 11:33

Foto: Olainē aizvadīti trešie Latvijas Velo svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Olainē aizvadīti trešie Latvijas Velo svētki Zigismunds Zālmanis

Svētdien Olainē jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās vērienīgie Latvijas Velo svētki, kuros, kā ierasts, kuplā skaitā piedalījās gan profesionāli riteņbraucēji, gan arī ģimenes ar bērniem un draugu kolektīvi no visas Latvijas.

Kā pirmie jau plkst. 10.00 no rīta sacensības ieskandināja atraktīvā Bērnu brauciena dalībnieki. Kā vēsta pasākuma rīkotāji, šogad Velo svētku programmu papildināja arī vēl nebijusi Dip Dap trase, ko jaunākā paaudze mēroja uz līdzsvara velosipēda.

Neilgi pēc tam uz starta līnijas iepretim Olaines Mežaparka estrādei stājās plaši iecienītās "Latvijas maiznieks" Veselības distances dalībnieki, kuri veica 16 km garu ceļa posmu cauri pilsētai un sacentās par uzvarētāju titulu astoņās dažādās nominācijās. Pasākuma gaitā tika apbalvoti ātrākie stiprā un daiļā dzimuma pārstāvji, ašākie jaunās paaudzes braucēji zēnu un meiteņu kategorijā, gados vecākais velo kungs un velo dāma, kā arī gados jaunākais velo puisis un velo meitene.

Turpinājumā starts tika dots izaicinājumiem bagātajai Sporta šosejas distancei 90 km garumā, kas sportistus veda no Olaines līdz pat Mārupei un atpakaļ. Tajā uzvaru jau pēc nepilnām divām stundām sīvā cīņā godam izcīnīja "Evelo Team" sportists Kristaps Knops. Nedaudz vēlāk fotofinišā tika noskaidroti arī dalītas otrās un trešās vietas ieguvēji – Aleksandrs Kulakovs ("RRS/Purvciems") un Māris Kalējs ("Tukums-Velodraugs").

Dāmu konkurencē ātrākā šogad izrādījās "FANS AP-Print" komandas braucēja Viktorija Sipoviča. Kā otrā finišēja lietuviete Justina Jovaišīte, bet trešo vietu ieguva Anastasija Krūmiņa. Arī komandu kopvērtējumā rezultatīvākā šogad izrādījās "Evelo Team" vienība ar Kristapu Knopu priekšgalā.

Pēcpusdienā Velo svētku programmu noslēdza 45 km garā Tautas šosejas distance, kas jau ierasti pulcēja dažāda vecuma un kvalifikācijas individuālos un komandu braucējus ne tikai no Latvijas, bet arī no kaimiņvalsts Lietuvas. Par tās pārliecinošu līderi šoreiz kļuva "FANS AP-Print" komandas pārstāvis Ģirts Melbārdis, aiz sevis atstājot Artūru Ļipatņikovu ("Velo+") un Jāni Rubiku ("Noname Cycling Project").

Dāmu kategorijā uzvaras laurus, gluži tāpat kā pērn, plūca spēcīgās Lietuvas braucējas. Arī šogad nepārspēta palika "Fortuna Veloman" sportiste Akvile Gedraitīte, aiz viņas komandas biedrene Karolina Motejūnaite un Edita Ungurīte ("Velo Ghost").

Paralēli sacensībām pasākuma norises vietā apmeklētājus visas dienas garumā sagaidīja arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes – enerģiski mūzikas ritmi, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, tikko atklātais bērnu rotaļu laukums, izbraukumu tirdzniecības stendi, foto prieki un virkne citu aktīvās atpūtas iespēju brīvā dabā kā lieliem, tā maziem.