09.08.2017 11:38

Ķekavas "Stats/Miesnieki" regbisti uzvar "Livonia 2" komandu un atgriežas līderpozīcijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Stats/Miesnieki" regbisti uzvar "Livonia 2" komandu un atgriežas līderpozīcijā Zigismunds Zālmanis, LRF

Latvijas regbija čempionātā sesto uzvaru sešās spēlēs izcīnījis Ķekavas klubs "Stats/Miesnieki", kas otrdien RTK laukumā ar 38:22 uzvarēja sastāva ziņā pastiprināto Garkalnes kluba "Livonia" otro komandu.

"Livonia 2" sastāvā laukumā devās ne tikai "Garkalne/Livonia" treneris Edmunds Ščavinsks, ar 12 punktiem komandā debitēja Latvijas izlases aizsargs Roberts Džo Davidsons, bet viņa brālis Tomass vadīja komandu no laukuma malas.

Pirmajā puslaikā "Miesnieki" bija vadībā ar 19:3, "Livonia" otrajā pietuvojās līdz divu punktu attālumam (24:22), tomēr nākamos 14 punktus guva "miesnieki", informēja Latvijas Regbija federācijā. Uzvarētāju rindās ar diviem piezemējumiem izcēlās Leno Bramanis, ar vienu – Artūrs Alainis, Emīls Balodis, Andris Andersons un Hārdijs Nungurs, kura kontā arī četri precīzi realizācijas sitieni.

Zīmīgi, ka ārkārtīgi apmierināti ar šo spēli palika abu komandu pārstāvji – gan "Stats/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris, gan "Livonia" kluba vadītājs Jānis Zuments.

Pēc kārtējā panākuma "Miesnieki" atgriezušies turnīra tabulas pirmajā vietā – 29 punkti (sešās spēlēs). Seko "Garkalne/Livonia" 25 (6), "LMT/Eži" 21 (6), "Jūrmalai" 11 punkti (5). "Fēnikss" 10 (7), "Eži/RFS" 9 (6), "Livonia 2" 5 (6) un "Ulre/Ķekavas NSS" 4 (6).

Otrajā posmā komandas dalīsies divos četriniekos par 1.-4. un par 5.-8. vietu, ņemot līdzi pret sava četrinieka komandām pirmajā posmā gūtos punktus. Pēc vēl trim spēlēm katrai komandai noteiks galīgo vietu kārtību.