07.08.2017 11:36

Sadalīti Latvijas Jātnieku federācijas kausi iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Terēze Rozenberga ar Kivi Terēze Rozenberga ar Kivi Latvijas Jātnieku federācija

Ar trešā posma sacensībām sporta centra "Kleisti" nedēļas nogalē noslēgusies Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņa iejādē un paralimpiskajā iejādē. Gan pēdējā posmā, gan kausa izcīņas kopvērtējumā laureātu vidū iekļuva vairāki Baldones un Mārupes novadu sporta klubu pārstāvji.

Dažādās shēmās par pēdējo sacensību uzvarētājiem kļuva Terēze Rozenberga ar Kivi un Mareks Jedinaks ar Princi Narcisu no Baldones JSK "Mežstrazdiņi", Rihards Snikus ar King of the Dance no Baldones z/s "Telfas", Airisa Penele ar Licenciado JF un ar Latoki Secret, kā arī Sabīne Mutule ar Shareholder no Mārupes novada z/s "Lielceri", Dina Endziņa ar Camelot no Mārupes novada JSK "Temperaments", kā arī Rihards Teters ar Mikelas no z/s "Tīraines staļļi".

LJF kausa izcīņas kopvērtējumā, rēķinot divus labākos no trim startiem, shēmā "Lielais aplis" par kausa ieguvēju kļuva bez konkurences startējošā Terēze Rozenberga ar Kivi. "Prieks par to, ka katrā startā kopā ar Kivi izdodas progresēt, kādas nelielas lietas izdarīt labāk nekā iepriekš. Ceru, ka tas turpināsies. Varbūt izdosies augusta beigās aizbraukt uz vērienīgām sacensībām Tallinā, lai lielākā starptautiskā konkurencē pārbaudītu savus spēkus," LJF preses dienestam atzina Terēze Rozenberga.

Airisa Penele ar Licenciado JFAirisa Penele ar Licenciado JF


Shēmā "Vidējais" aplis pirmo vietu ieguva Airisa Penele ar Licenciado JF: "Man ar Licenciado katras sacensības ir labs treniņš, lai zirgu pieradinātu pie sacensību atmosfēras, panāktu arvien lielāku savstarpējo saprašanos un trenētos kopā augstākam līmenim. Jāpiebilst, ka šis ir zirgs ar izcilu inteliģenci, un man prieks ar viņu strādāt. Labi, ka LJF rīko kausa izcīņu vairākos posmos un citas sacensības, bet ar to ir par maz. Kopumā ir vērojams progress, redzami daudzi un interesanti jātnieki, bet viņiem ir vairāk jābrauc uz ārzemēm, jāstartē citās arēnās, dažādojot startu vietas, lai nepierastu pie vieniem un tiem pašiem."

Citu laureātu vidū par Latvijas kausa ieguvējiem kļuva: Shēma II, amatieru kauss – Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s "Lielceri"), Shēma I, amatieru kauss – Dina Endziņa ar Camelot (JSK "Temperaments"), Shēma I, OC – Terēze Rozenberga ar Pegasus Dream Dancer.