05.08.2017 16:01

"Jūrmalas" regbisti ar uzvaru pār ķekaviešiem iekļūst Latvijas čempionāta kopvērtējuma četriniekā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Jūrmalas" regbisti ar uzvaru pār ķekaviešiem iekļūst Latvijas čempionāta kopvērtējuma četriniekā Zigismunds Zālmanis, LRF

"Jūrmalas" regbisti piektdien Latvijas čempionāta spēlē ar rezultātu 50:22 (17:10) pārspēja "Ulre"/ĶNSS vienību, iekļūstot kopvērtējuma četriniekā. Jūrmalniekiem ar diviem piezemējumiem atzīmējās Elmārs Imbrass un Kaspars Jakušs, bet piecas realizācijas Mihaila Tumina kontā.

"Spēles sākums neizdevās, bija daudz bērnišķīgu kļūdu. Vēl neprotam savākties līdz ar spēļu sākumu, jo šī nav pirmā reize. Tikai vēlāk ir labāk, kad sākam darboties brīvāk, un otrie puslaiki mēdz būt labāki. Tagad būs spēles pret ļoti spēcīgām komandām. Pret tām šādi spēlēt nevar," Latvijas Regbija federācija citē "Jūrmalas" galveno treneri Svajūnu Mikalču.

"Nocīnījāmies cienījami, taču zaudējām komandai, kurai spēles likteni izšķīra tās atsevišķu spēlētāju meistarība. Mūsu komanda pretestību rādīja visu spēli, un es neko nevaru pārmest," teica "Ulre"/ĶNSS galvenais treneris Normunds Struža.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā atlicis aizvadīt piecas spēles. Kopvērtējumā līderpozīciju ieņem "Garkalne"/"Livonia" komanda, kuras kontā ir 25 punkti, bet punkts mazāk ir "Stats"/"Miesnieki" regbistiem. Tikmēr 16 punkti ir LMT/"Eži" vienībai, bet pie 11 punktiem tikusi "Jūrmala". "Garkalne"/"Livonia", "Stats"/"Miesnieki" un LMT/"Eži" vienības vairs nevar izstumt no pirmā četrinieka.

Piekto vietu ar desmit punktiem ieņem "Fēnikss", deviņi punkti ir "Eži 2"/RFS regbistiem, piecus punktus savākusi "Livonia 2" vienība, bet četrus punktus guvusi "Ulre"/ĶNSS.

Šosezon Latvijas čempionātā startē astoņas komandas, aizvadot divu apļu turnīru. Otrajā posmā komandas dalīsies divos četriniekos par 1.-4. un par 5.-8. vietu, ņemot līdzi pret sava četrinieka komandām pirmajā posmā gūtos punktus. Komandu izcīnītās vietas pamatturnīrā noskaidrosies pēc vēl trim spēlēm.
Pērn par Latvijas čempioni kļuva "Garkalne"/"Livonia" komanda, kas finālā ar 13:10 apspēlēja "Miesnieki"/"Ķekava" regbistus, atkārtojot 2013. un 2014.gadā gūtos panākumus.