04.08.2017 10:00

"Garkalne/Livonia" regbisti izvirzās vadībā Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti izvirzās vadībā Latvijas čempionātā Zigismunds Zālmanis, RFC "Livonia"

"Garkalne/Livonia" ceturtdien Juglā ar 62:5 pārliecinoši pieveica regbija kluba "Eži" otro komandu "Eži/RFS" un pārņēma vadību Latvijas čempionātā. Kopvērtējuma vadošajā trijniekā livoniešiem ar 25 punktiem sešās spēlēs nu ir pirmā vieta, "Stats/Miesnieki" ir 24 un "LMT/Eži" komandai – 16 punkti piecās spēlēs.

Ceturtdienas mačs notika dažas dienas pēc abu regbija klubu pirmo komandu savstarpējās spēles Latvijas kausa finālā, un šoreiz īsta cīņa nesanāca. Kā norāda Latvijas Regbija federācijā, "Eži/RFS" joprojām ir problēmas ar savainotiem pirmās līnijas spēlētājiem, tādēļ ceturtdienas spēle notika bez stūmiena grupcīņās.

"Eži" visas spēles laikā veica vienu piezemējumu, turpretī "Garkalne/Livonia" – desmit. Kristaps Bērziņš izcēlās ar diviem piezemējumiem un sešiem precīziem realizācijas sitieniem. Divreiz bumbu pretinieku ieskaites laukumā ienesa arī Mārtiņš Rundāns, pa reizei – Kaspars Briedis, Viesturs Vārpa, Ainārs Bērziņš, Pavels Tulubjevs, Markuss Krallišs un Janeks Taškāns.

"Spēle iznāca samērā viegla. Labi aizvadījām pirmā puslaika sākumu un otro puslaiku. Uzbrukumā spējām veidot daudz skaistu fāžu, kā pietrūka kausa finālā, kad bija daudzu nepabeigtu uzbrukumu. Vēlamies izpildījumu aizvien labāku un labāku, vairāk organizētu spēli bez bumbas. Pie tā arī strādāsim," spēli komentēja "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.

RK "Eži" galvenais treneris Juris Straume: "Labi cīnījāmies aizsardzībā, bet ne tik labi uzbrukumā, jo pietrūka spēka. Pretinieki tomēr ir ļoti labi trenēti un spēlēja stiprā sastāvā. Mierinājums, ka mūsu pirmā komanda "Livonia" otro komandu uzvarēja pārliecinošāk. Šiem puišiem spēles pret stiprākiem pretiniekiem palīdz nolaisties uz zemes, ja kāds iedomājies, ka ir jau maza zvaigznīte. Un var ieraudzīt, kur jāstrādā vairāk."