31.07.2017 11:22

"Grand Prix Rīga" uzvar Igaunijas jātnieks; vairākas godalgotās vietas arī Pierīgas pārstāvjiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Grand Prix Rīga" uzvar Igaunijas jātnieks; vairākas godalgotās vietas arī Pierīgas pārstāvjiem Latvijas Jātnieku federācija

Ar igauņa Reina Pilla uzvaru galvenajā maršrutā "Grand Prix Rīga" svētdien sporta centrā "Kleisti" beidzās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Citos maršrutos labāko trijniekā izdevās iekļūt vairākiem Pierīgas novadu jātniekiem.

Sacensību galvenais maršruts – "Grand Prix Rīga" – bija ar 140 līdz 160 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. No 25 sportiskajiem pāriem tikai četri pamatdistanci beidza bez soda punktiem. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja 56 gadus vecais Igaunijas sportists Reins Pills ar zirgu Alfons RA. Otrajā vietā ierindojās viņa komandas biedrs Urmass Rāgs ar Ibelle van de Grote Haart, bet trešais bija Krievijas sportists Aleksandrs Beļekovs ar Chapter, informēja Latvijas Jātnieku federācijā.

Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks, kurš ar zirgu For Fan ieguva piekto vietu. Pamatdistancē viņš bija viens no ātrākajiem, taču pieļāva vienu kļūdu. Ģirts Bricis no Babītes novada, kurš piektdien izcīnīja uzvaras sacensību pirmajos divos maršrutos, ar zirgu Donau izstājās.

Sestdien Pasaules kausa posma otrajā dienā trešās vietas izcīnīja divas Pierīgas jātnieces. Ceturtajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120/125 cm ar handikapu 6/7 gadus veciem zirgiem trešā bija Sintija Semeņkova no Garkalnes novada ar zirgu Carlos Z, bet piektajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem trešo vietu izcīnīja ropažniece Sabīne Siliņa (att.) ar Kalgari, kas 17 gadu vecumā bija šī turnīra vecākais zirgs.

Vēl vienu godalgotu vietu svētdien septītajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120/125 cm ar handikapu 6/7 gadus veciem zirgiem ieguva Ģirts Bricis – ar zirgu Skato viņš ieņēma trešo vietu, bet ar Rigondu ceturto.

Sacensības, kam piešķirta CSI2-W/CSIYH1 kategorija, šogad svin 25 gadu jubileju kopš pirmās norises reizes. Galvenais maršruts – "Grand Prix Rīga" – dod ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus pasaules jātnieku FEI "Longiness" reitingā un iespēju kvalificēties 2018. gada Pasaules spēlēm, kas notiks ASV. Turnīrā piedalījās jātnieki no Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.