30.07.2017 08:55

"Garkalne/Livonia" regbisti otro reizi izcīnījuši Latvijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti otro reizi izcīnījuši Latvijas kausu Zigismunds Zālmanis, LRF

"Garkalne/Livonia" kluba regbisti aizraujošā Latvijas kausa izcīņas finālspēlē Upesciema stadionā ar 17:14 pārspēja "Eži/EK sistēmas" komandu, otro reizi kļūstot par kausa ieguvējiem.

Otrajā minūtē pēc grupcīņas bumbu satvēra un piezemēja Kaspars Briedis, un ar realizācijas sitienu Dāvis Jaunalksnis panāca 7:0 "Livonia" labā, vēsta Latvijas Regbija federācija. Taču piezemējumu laukuma stūrī veica Arkādijs Remizovs, un pēc Mārtiņa Bokiša soda sitiena 14. minūtē priekšā jau nokļuva "Eži" 8:7.

"Eži" uzticējās soda sitieniem vairāk nekā parasti, un Bokišs realizēja vēl vienu, pēc kura rezultāts kļuva 11:7. Puslaika izskaņā Valērijs Runco atbildēja ar piezemējumu, atgūstot "Livonia" vadību 12:11.

Lielāko daļu otrā puslaika turpinājās līdzīga spēle, un abas komandas šķīra tikai viens punkts. Spriedze izskaidro arī divus abpusējus noraidījumus uz 10 minūtēm – 44. minūtē Mārtiņam Rundānam un Sandim Barkam, četras minūtes vēlāk – Gundaram Grieķim un Ingum Aivaram.

Rezultāts mainījās tikai 14 minūtes pirms finālsvilpes, kad Bokišs iesita savu trešo soda sitienu no ne pārāk komfortablas pozīcijas, izvirzot atkal vadībā "Ežus" (14:12). Taču tikai uz četrām minūtēm, kad lietuvietis Vitars Blošķis, guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras piezemējumu "Livonia" labā – 17:14. Līdz fināla svilpei par augstu tvērienu tiesnesis Kārlis Sarkans vēl paspēja parādīt dzelteno kartīti Viesturam Vārpam no "Livonia", bet "Ežu" galveno treneri Juri Straumi izraidīt no savas komandas tehniskās zonas par piezīmi tiesnesim.

"Livonia" par Latvijas kausa ieguvējiem kļuva otro reizi – pirmā bija 2014. gadā – un panāca "Ežus", kam jau bija divi kausi (2010. un 2012. gadā).

"Livonia" vadītājs Jānis Zuments: Mani ne uz brīdi neizbrīnīja un nepārsteidza "Ežu" vēlme uzvarēt. Savu komandu jau brīdināju, ka viņi būs absolūti motivēti, ļoti patika pretinieku cīņasspars. Beigties spēle varēja par labu tiklab vienai, kā otrai pusei. Daudz izšķīra veiksme, un noteiktu spēlētāju meistarība un izturība. Paldies "Ežiem" par cienījamu un intriģējošu spēli. Kaut tādu mums būtu vairāk!"

"Eži/EK sistēmas"galvenais treneris Juris Straume: "Cīnījāmies no sirds. Mazliet nepaveicās, taču spēle bija līdzīga. Es pats tiku pie sava pirmā noraidījuma regbijā, jo tāda man nav bijis pat kā spēlētājam. Pietrūka vairāku ļoti svarīgu spēlētāju, tas viss ir sezonas gaitā gūto traumu sekas. Puišiem nevar neko pārmest. Pozitīvi ir tas, ka, ja grib, tad var. Ar pārliecību par saviem spēkiem. Jo jutām, ka varam vinnēt un brīžiem bijām pat pārāki."