28.07.2017 15:56

Pasaules kausa posms Kleistos sākas ar Babītes jātnieka divām uzvarām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules kausa posms Kleistos sākas ar Babītes jātnieka divām uzvarām Latvijas Jātnieku federācija

Piektdien sporta centrā "Kleisti" notiekošā jātnieku sporta Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma pirmajos divos maršrutos šķēršļu pārvarēšanā uzvaras izcīnīja Ģirts Bricis no Babītes novada ar zirgiem Rigonda un Donau. Sacensības, kurās plāno piedalīties vairāk nekā 70 jātnieku ar 120 zirgiem, turpināsies sestdien un svētdien.

Pasaules kausa posmu Rīgā ievadīja sacensības 6–7 gadus veciem zirgiem maršrutā ar 120–125 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs. Ģ. Bricis ar Rigondu distanci veica bez kļūdām un kopvērtējumā apsteidza divus citus Latvijas pārstāvjus Kristapu Neretnieku ar Cha-cha un Andi Vārnu ar Conquesta.

Jāatzīmē, ka astotajā vietā ierindojās Sintija Semeņkova no Garkalnes novada ar zirgu Consensus, bet 12. vietu 25 sportisko pāru konkurence ieņēma Sabīne Siliņa no Ropažiem ar zirgu Fantast.

Vēlāk sacenšoties otrajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, Ģirts Bricis triumfēja ar zirgu Donau. Aiz viņa ierindojās divi Igaunijas jātnieki.

"Ir liels prieks par uzvarām, jo man ļoti patīk startēt pašmāju līdzjutēju klātbūtnē. Tāpat kā hokejā, mums, Latvijā, ir vislabākie līdzjutēji," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam teica Ģirts Bricis. "Neskatoties uz to, ka sacensības ir mūsu ikdiena, jebkura uzvara sniedz milzu gandarījumu, un jebkurš zaudējums tāpat ir nepatīkams. Jāšanas sportā rezultāts ir ļoti elastīgs, jo zirgs ir dzīva būtne ar savu priekšstatu par lietām. Mēs varam iemācīt un sagatavot zirgus augstākam sportam, bet lielu lomu sacensībās spēlē tieši zirga fiziskā kondīcija un sportiskā veiksme."

Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posmā šķēršļu pārvarēšanā katru dienu no plkst. 10.00 notiek deviņos maršrutos, galvenais no tiem – "Grand Prix Rīga" (160 cm augsti šķēršļi) – norisināsies svētdien, 30. jūlijā. Maršrutu starplaikos skatītājiem ir iespēja vērot jāšanas disciplīnu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī izvizināties ar zirgiem un ponijiem. Ieeja bez maksas.