25.07.2017 12:22

Sagaidot Pasaules kausa izcīņu, Garkalnes novada jātnieces gūst vairākas uzvaras sacensībās Inčukalnā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sagaidot Pasaules kausa izcīņu, Garkalnes novada jātnieces gūst vairākas uzvaras sacensībās Inčukalnā Latvijas Jātnieku federācija

Jauno Jātnieku skolas Sporta centrā Inčukalna novada aizvadītas "Vanilla Travel" turnīra otrā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā, kurās dalībnieki sacentās vienpadsmit maršrutos dažāda vecuma un meistarības jātniekiem.

Galvenajā 10. maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pirmo vietu izcīnīja Sintija Semeņkova (att.) ar zirgu Clair de Lune no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Kriķi". Viņa bez soda punktiem veica gan pamatdistanci, gan pārlēkšanas distanci, kurā viņas vienīgais konkurents Indreks Lotuss no Igaunijas nefinišēja.

Divas uzvaras Inčukalnā izcīnīja cita Garkalnes novada pārstāve – Tīna Dreimane ar zirgu Picasso. Viņa izrādījās labākā 8. ātruma maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem, kā arī 7.a maršrutā līdz 16 gadus vecajiem jātniekiem (105 cm). Otro vietu jauniešu konkurencē ieguva Anna Annija Alsiņa ar Princi no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi", bet trešo – vēlreiz Tīna Dreimane ar Luis.

Trešajā maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem triumfēja Sabīne Siliņa ar zirgu Erle no Ropažu novada.

Šonedēļ sporta centrā "Kleisti" risināsies gada lielākais jātnieku sporta notikums Latvijā – Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posms šķēršļu pārvarēšanā. Kā vēsta Latvijas Jātnieku federācija, sacensībās no 28. līdz 30. jūlijam plāno piedalīties vairāk nekā 70 jātnieku ar 120 zirgiem no Somijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Sacensības katru dienu no plkst. 10.00 notiks deviņos maršrutos, galvenais no tiem – "Grand Prix Rīga" (160 cm) – norisināsies svētdien, 30. jūlijā. Maršrutu starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas disciplīnu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī izvizināties ar zirgiem un ponijiem. Ieeja bez maksas.