22.07.2017 21:34

Ķekavas "Miesnieki" pēc četru gadu pārtraukuma atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieki" pēc četru gadu pārtraukuma atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7 Zigismunds Zālmanis, LRF

Ķekavas regbija klubs "Miesnieki" pēc ilgākas pauzes atguvis Latvijas čempionu titulu regbijā-7, sestdien Upesciemā izšķirošā trešā posma finālā uzvarot iepriekšējo četru gadu čempionus Garkalnes kluba "Livonia" komandu "Baltic XL/Livonia".

Kā jau bija gaidīts, arī trešā posma finālā tikās abi galvenie favorīti – laukuma saimnieki livonieši, kuri bija uzvarējuši pirmajā posmā, un "Miesnieku" komanda "Stats/Ķekava" kas revanšējās otrajā posmā. Šoreiz ķekavieši katrā puslaikā izdarīja pa piezemējumam un svinēja uzvaru 10:0, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

"Stats/Ķekava" trešajā posmā pārstāvēja: Emīls Balodis (komandas kapteinis), Hārdijs Nungurs, Jānis Zālmans, Dāvis Pērkons, Ivars Eglis, Artūrs Alainis, Gvido Zaļmežs, Feivors Maduka, Andris Andersons, Gunārs Andersons, Elmārs Šefanovskis un Raivis Kokins. Jāpiezīmē, ka pie sava piecpadsmitā zelta Latvijas "septiņnieka" čempionātos "Miesnieki" tika bez komandas galvenā trenera Ulda Bautra tiešas klātbūtnes, jo viņš Ungārijā vada Latvijas sieviešu regbija-7 izlasi Eiropas čempionātā.

"Prieks, ka izdevās uzvarēt čempionātu ar savā klubā augušajiem spēlētājiem. Pastrādājām krietni, atstājām daudz emociju. Kā komanda parādījām milzīgu vēlēšanos un atdevi. Nedaudz bijām pamainījuši spēles zīmējumu," finālspēli rezumēja "Stats/Ķekava" treneris Kristaps Andersons.

"Dominējām spēlē, lai gan rezultāts bija tikai 10:0. Divreiz ļoti labi nospēlējām aizsardzībā. Hārdijs [Nungurs] uzņēmās līdera lomu un glāba no punktu zaudējuma. Trešo sezonu pie mums spēlē [Feivors] Maduka, kurš ļoti palīdzēja aizsardzības organizēšanā. Visu cieņu arī pretiniekiem par sezonu un intrigu."

Negaidītāks pavērsiens izvērtās par trešo vietu kopvērtējumā. Savās priekšsacīkšu grupās negaidītus zaudējumus piedzīvoja gan regbija klubs "Fēnikss", gan "Jūrmalas sporta skola/Halipapa", un tas nozīmēja, ka abi zaudētāji tāpat sadalīs kopvērtējuma bronzu, taču spēlē par piekto vietu. Par bronzas laureātiem, izcīnot pārliecinošu uzvaru 33:0, kļuva jūrmalnieki, bet pēdējā posmā trešo vietu ieguva "HansaFlex/Livonia" regbisti, kuri izšķirošajā cīņā uzvarēja "RFS/Eži" vienību 12:5.

Vietu kārtība Latvija čempionāta noslēguma kopvērtējumā: 1. "Stats/Ķekava" 4 punkti, 2. "Baltic XL/Livonia" 5. 3. "Jūrmalas SS/Halipapa" 12, 4. RK "Fēnikss" 13, 5. "RFS/Eži" 14, 6. "HansaFlex/Livonia" 16, 7. Ķekavas novada sporta skola 21, 8. "LLU/Sigulda" 23, 9. "Garkalne/Livonia" 26.