18.07.2017 12:08

Ropažu sporta kluba "Boule" komandas triumfē Latvijas komandu čempionātā petankā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu sporta kluba "Boule" komandas triumfē Latvijas komandu čempionātā petankā arhīvs

Ropažu petanka laukumos noslēgušās Latvijas komandu sacensības petankā. Pēdējā posmā piedalījās pa četrām labākajām vīru un dāmu komandām. Ropažu novada sporta klubu "Boule" pārstāvēja trīs komandas, Ventspili un Upesciemu – pa divām vienībām un Garkalnes klubu "Warriors" – viens trijnieks.

Uzvarētājas dāmu grupā tika noteikts tikai pēdējā spēlē, kurā SK "Boule" pārstāves Velta Millere, Agita Lejniece un Ieviņa Dzenīte ar rezultātu 13:6 pārliecinoši pieveica Ventspils pirmo komandu, informēja Ropažu klubā. Abām komandām turnīra noslēgumā bija pa divām uzvarām, taču panākums savstarpējā spēlē Ropažu pārstāvēm garantēja pirmo vietu un ceļazīmi uz pasaules čempionātu Ķīnā.

Ceturtajā vietā četru Latvijas spēcīgāko komandu konkurencē palika sporta klubs "Upesciems", kas iepriekš bija sagādājis vienīgo zaudējumu "Boule" petanka meistarēm (13:11), taču izšķirošajā spēlē par trešo vietu ar 8:13 piekāpās Ventspils kērlinga kluba otrajai komandai.

Vīriešu komandu turnīrā līdz pēdējai kārtai vadību saglabāja SK "Warriors" petanka spēlētāji (divas uzvaras divās spēlēs). Tomēr pēdējā sacensībā viņiem zaudējumu sagādāja SK "Boule" pārstāvji "Boule Red" 13:12, un līdz ar to Latviju Eiropas čempionātā Francijā pārstāvēs Ropažu kluba komanda. Otra Ropažu komanda "Boule" pārspēja pēdējā kārtā bez komandas līdera Gata Miglāna palikušo SK "Upesciems" komandu 13:10 un tika apbalvota ar bronzas medaļām.

Toties Upesciema petanka komanda ar četrām uzvarām četrās spēlēs izcīnīja pirmo vietu Latvijas veterānu čempionātā. Otrajā vietā bija "Old Boys" no SK "Boule" un trešajā – Ventspils dāmas.