30.07.2012 21:01

Mārupes BMX braucējam Libertam dubultuzvara sacensībās Ventspilī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes BMX braucējam Libertam dubultuzvara sacensībās Ventspilī Mārupes BMX klubs

Edvards Emīls Liberts nedēļas nogalē vinnējis gan "Grand Prix Latvia" ceturtā posma sacensībās deviņgadīgo vecuma grupā, gan Ventspils Olimpiskā centra (OC) balvas izcīņā.

 

Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē kopumā uz starta 16 vecuma grupās stājās 150 dalībnieku, viņu vidū arī vairāki labākie Mārupes BMX kluba pārstāvji. Savukārt dienu vēlāk sacensības notika par Olimpiskā centra „Ventspils" sarūpētajām balvām, un dalībnieku vidū bija arī BMX braucēji no Baltkrievijas, Krievijas un Lietuvas.

Šajās sacensības nepiedalījās trīs Latvijas olimpieši Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Rihards Veide, toties startēja Sandra Aleksejeva.

Latvijas labākā braucēja reputāciju deviņus gadus veco braucēju grupā vēlreiz apliecināja Edvards Emīls Liberts. "Grand Prix" kopvērtējuma līderis priekšbraucienos divreiz ieņēma trešo vietu un vienreiz uzvarēja, bet finālā bija labākais. Dienu vēlāk viņš vinnēja arī Ventspils OC balvu izcīņā.

Mārupiešiem "Grand Prix" izcīņā tika vēl divas otrās vietas, kuras izcīnīja līdzšinējais kopvērtējuma līderis sešgadīgo grupā Uldis Dreimanis, kā arī Mārtiņš Zadraks astoņgadīgo grupā. Ceturtā 11 – 14 gadus veco braucēju konkurencē bija Beāte Konrāde, sestā – Kitija Elste.

Ventspils OC balvu izcīņā Mārupes kluba pārstāvji laureātu vidū iekļuva četrās vecuma grupās – bez Liberta pirmais vēl bija Emīls Allers (5 g.v.), otrā Beāte Konrāde (13-14 g.v.) un trešā Amanda Bergmane (11-12 g.v.).