17.07.2017 14:10

Latvijas čempionātā olimpiskajā krosā Pierīgas riteņbraucēji guvuši vairākas bronzas medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionātā olimpiskajā krosā Pierīgas riteņbraucēji guvuši vairākas bronzas medaļas Agnis Melderis

Trešo gadu pēc kārtas Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskajā krosā (XCO) norisinājās paugurainajā Cēsu Olimpiskā centra Priekuļu slēpošanas un biatlona centrā. Vairākas godalgas sacensībās izdevās izcīnīt arī Baldones, Carnikavas un Ādažu novadu pārstāvjiem.

Dāmu konkurencē 18 kilometru jeb četru apļu distancē favorītes statusu ar pārliecinošu uzvaru apliecināja "ZZK" komandas sportiste Katrīna Jaunslaviete, bet trešo vietu ieņēma Baldones velokomandas pārstāve Anita Antone, kura uzvarētājai gan zaudēja vairāk nekā 15 minūtes.

Vīru elites sacensībās divu "ZZK" braucēju finiša duelī Arnis Pētersons apsteidza pašreizējo Pasaules kausa kopvērtējuma līderi U-23 vecuma grupā Mārtiņu Blūmu.

Trešo vietu meiteņu konkurencē 9 km braucienā ieguva Carnikavas sporta centra pārstāve Renāte Rodionova, kura no uzvarētājas Helēnas Mūrnieces atpalika par divarpus minūtēm. Savukārt vienā no senioru grupām trešais finišēja Niks Kazaks no Baldones velokomandas.

 

Pirmo reizi Latvijas MTB XCO čempionāts notika "cycling for all" grupās, un arī šeit divas bronzas aizceļoja uz Pierīgas novadiem. Vīru konkurencē trešo vietu ieguva Edgars Brigmanis no Baldones velokomandas, bet dāmām – Zanda Rutkovska no "ĀdažiVelo" vienības.

Jauniešu konkurencē nepilna pusotra minūte līdz goda pjedestālam pietrūka Ķekavas novada sporta skolas audzēknim Elvijam Zommeram – viņam ceturtā vieta, bet sestais bija Matīss Reinšmits no Carnikavas. Savukārt starp junioriem piektais bija Ņikita Čugunovs no Ķekavas novada sporta skolas.