17.07.2017 12:31

Siguldas kausā regbijā mājiniekiem otrā vieta; uzvar "Livonia/Garkalne"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas kausā regbijā mājiniekiem otrā vieta; uzvar "Livonia/Garkalne" Zigismunds Zālmanis, LRF

Depo laukumā aizvadīta piektā Siguldas kausa izcīņa regbijā-7, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāta pirmās līgas trešais posms. Septiņu komandu konkurencē spēcīgākie izrādījās "Livonia/Garkalne" regbisti, kuri finālā pārspēja mājiniekus "Beverīna/Sigulda" komandu.

Septiņas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, un trīs labākās komandas pēc grupu turnīra turpināja cīņu par zeltu. Tāpat kā iepriekšējā posmā Staļģenē, arī šoreiz labāko trijnieku veidoja "Livonia/Garkalne", "Eleja/Transact Pro" un "Beverīna/Sigulda", vēsta Siguldas regbija klubs.

"Eleja/Transact Pro" un "Beverīna/Sigulda" tikās grupu turnīrā un ar 26:21 pārāki bija mājinieki. Cīņā par zeltu abas komandas mērojās spēkiem ar pirmo divu posmu uzvarētāju "Livonia/Garkalne". Jaunie Elejas regbisti, savainojumu nomocīti, šoreiz nespēja izrādīt pienācīgu pretestību – 0:51. Toties turnīra pēdējā spēle starp abām zelta tīkotājām izvērtās par īstu finālu. Vispirms "Livonia/Garkalne" izvirzījās vadībā ar 5:0, mājinieki atbildēja ar septiņu punktu gājienu (5:7). Pirmā puslaika izskaņā čempionāta līderi atguva vadību (10:7) un otrajā puslaikā arī iekrāja komfortablāku pārsvaru – 17:7. Pēdējā uzbrukumā "Beverīna/Sigulda" vienu piezemējumu atguva, uzstādot spēles gala rezultātu – 17:12 livoniešu labā.

"Beverīna/Sigulda" rindās spēlēja: Raimonds Rudzāts, Andrejs Bērze, Kristaps Bērze, Toms Kirtovskis, Ervīns Viļumsons, Valdis Cielēns, Edijs Vinters, Raivis Voitkuns, Marts Brūšnieks, Juris Mūrmanis, Pēteris Skudra un Kārlis Sarkans.

Cīņā par ceturto vietu spēcīgākie bija "Eži", kas aiz sevis atstāja Ķekavas novada sporta skolu, "Livonia/Vidzeme" un "Mītavu". Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts "Livonia/Garkalne" pārstāvis Dāvis Jaunalksnis.

Līdz ar to "Livonia/Garkalne" vēl vairāk nostiprinājusi savas līderpozīcijas pirmās līgas sezonas kopvērtējumā – trīs posmos iekrāti maksimālie 22 punkti. Seko "Eleja/Transact Pro" ar 17 punktiem un "Beverīna/Sigulda" ar 13. Seko "Livonia/Vidzeme" (10), ĶNSS (10), "Eži" (8) un "Mītava" (8).

2017. gada sezonā atlikuši vēl divi posmi: 5. augustā Rūjienā un 10. septembrī Ozolniekos.