13.07.2017 12:25

Olaines futbolisti izvirzās otrajā vietā, Salaspils un Upesciema klubiem zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines futbolisti izvirzās otrajā vietā, Salaspils un Upesciema klubiem zaudējumi Rīgas Futbola federācija

Latvijas futbola pirmās līgas turnīra tabulas otrajā vietā izvirzījusies futbola kluba "Progress"/Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda, kas trešdien savā laukumā ar 3:0 pieveica Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolas vienību.

Līdz pat 78. minūtei rezultāts netika atklāts, taču galotni daudz veiksmīgāk aizvadīja mājinieki olainieši. Vispirms Aleksandrs Gubins, realizējot 11 metru soda sitienu, izvirzīja laukuma saimniekus vadībā, bet pamatlaika pēdējās četrās minūtēs "komanda.lv" pirmās līgas jūnija labākais spēlētājs Vugars Askerovs vēlo divreiz raidīja bumbu viesu vārtos (otrajā reizē – ar "pendeli").

Šosezon aizvadītajās 11 spēlēs FK "Progress"/AFA "Olaine" futbolistiem ir 23 punkti, un viņi tikai par punktu atpaliek no līderiem "Valmiera Glass"/ViA komandas. 23 punkti ir arī Grobiņas sporta centra vienībai, kam turklāt ir divas spēles rezervē.


Ne tik sekmīgi Pierīgas futbola klubiem veicas Latvijas otrās līgas turnīrā. Rīgas čempionāta kārtējā spēlē sporta kluba "Kengaroos"/Salaspils komanda savās mājās pirmajā puslaikā ielaida trīs vārtus un ar 2:5 zaudēja internacionālajai "Riga United FC" vienībai. Laukuma saimnieku labā otrajā puslaikā vārtus guva Artjoms Kozlovskis un Daņila Čudins. Spēles fotogrāfijas skatīt šeit.


Salaspiliešiem šis bija septītais zaudējums pēc kārtas, un A apakšgrupas turnīra tabulā viņi ieņem pēdējo sesto vietu bez izredzēm iekļūt to četru komandu skaitā, kas otrajā posmā turpinās cīņu par Rīgas čempionāta medaļām.

Toties šādas izredzes saglabā Garkalnes novada sporta kluba "Upesciems" komanda – kad līdz pirmā posma beigām atlikušas tikai trīs spēles, tā ar 17 punktiem 11 mačos B grupas turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Pēdējā mačā izbraukumā Upesciema komanda gan ar 1:2 piekāpās FK "Dinamo Rīga"/Babītes futbolistiem. Pirmā puslaika izskaņā sāncenši apmainījās vārtu guvumiem – "Upesciema" rindās precīzs bija Artūrs Lazdiņš, pēc pārtraukuma dažu minūšu laikā no laukuma tika noraidīti divi viesu un viens mājinieku komandas spēlētājs – bijušais Latvijas izlases uzbrucējs un vēlākais SK "Babīte" treneris Mihails Miholaps. Uzvaras vārtus Babītes klubs guva trīs minūtes līdz pamatlaika beigām.