10.07.2017 13:45

Garkalniete Sintija Semeņkova uzvarējusi LJF kausa izcīņas ceturtajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalniete Sintija Semeņkova uzvarējusi LJF kausa izcīņas ceturtajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Nedēļas nogalē sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas ceturtais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune no Garkalnes jāšanas sporta kluba "Kriķi".

Sacensību galvenajā maršrutā – klasiskajā konkūrā ar 135 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu uz laiku, kas deva ieskaiti pieaugušo konkurencē kopvērtējumā – piedalījās 11 sportiskie pāri, informēja LJF preses dienestā.

Tikai divi dalībnieki pamatdistanci veica bez soda punktiem, lai par uzvaru cīnītos pārlēkšanā. Tajā nekļūdīga bija Sintija Semeņkova ar Clair de Lune, saīsināto maršrutu veicot bez soda punktiem un izcīnot pirmo vietu. Otrajā vietā Eva Fībiga ar Parnell Argus (SK "Top sport"), bet trešo vietu ieguva Anna Arhipova ar zirgu For Sale ("RIT Team"), kura pamatdistancē saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu.

Galvenā maršruta uzvarētāja Sintija Semeņkova ir tikai 20 gadus veca un vēl joprojām varētu piedalīties jauno jātnieku grupā, kur pagājušogad LJF kausa kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, taču izšķīrusies par startu daudz spēcīgākajā pieaugušo konkurencē, kur izdodas gūt atzīstamus panākumus.

"Esmu priecīga par šo uzvaru, bet liels pārsteigums tas nebija, jo mājās tika aizvadīti ļoti nopietni treniņi. Jau vairākās sacensībās pēc kārtas man izdodas sasniegt labus rezultātus un iekļūt godalgoto skaitā. Priecēja arī laiks, kas deva papildu iedvesmu labam startam, kā arī labā sacensību organizācija, cilvēku atsaucīgā attieksme," izteicās sacensību uzvarētāja.

"Piedalījos ar trim zirgiem, un gandarījums arī par Consensus, kuram šīs bija pirmās sacensības, un tika iegūta piektā vieta maršrutā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem. Gūtā uzvara galvenajā maršrutā ir ļoti svarīga arī tāpēc, ka brauksim uz sacensībām Lietuvā, Žagarē, kur lēkšu maršrutu ar 130-140 cm augstiem šķēršļiem. Esmu gandarīta, ka pieņēmu lēmumu startēt pieaugušo konkurencē, jo te ir sarežģītāki maršruti un lielāka konkurence, kas ļauj vairāk mācīties."

LJF kausa izcīņas pieaugušo konkurencē kopvērtējumā pēc četriem posmiem vadošajās pozīcijās ir Ģirts Bricis no Babītes novada (RJSK "Sport de Lux") – 59 punkti, Sintija Semeņkova (JSK "Kriķi") – 58, Kristīne Egle (SK "Top Sport") – 38, Aigars Bregže (Mārupes z/s "Lielceri) – 37, Mārtiņš Ernests Pilders (JSK "Zāgkalni") – 36 un Andis Vārna (SK "Quattro") – 35.

Citos LJF kausa ceturtā posma maršrutos Pierīgas novadu jātnieki guva vēl vairākas uzvaras. Ģirts Bricis ar High Hopes uzvarēja 6. maršrutā (105 cm augsti šķēršļi) līdz piecus gadus veciem zirgiem, Anna Šellere ar Lavanderu no Baldones jāšanas sporta kluba "Telfas" – 9. maršrutā (120 cm) akumulācijas sacensībās ar džokeri, Tīna Dreimane ar Luis no Garkalnes kluba "Meždruvas" – 11. maršrutā (110 cm) bērniem līdz 16 gadu vecumam, bet Sabīne Siliņa ar Kalgari no Ropažiem (JSK "Mežstrazdiņi") – 12. maršrutā (120/125 cm) junioriem un jaunajiem jātniekiem.

LJF kausa izcīņa notiks piecos posmos, pēdējais paredzēts 2. un 3. septembrī Kleistos.