10.07.2017 10:03

Salaspilieši piekto gadu pēc kārtas kļuvuši par Latvijas frisbija čempioniem jauktajā grupā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilieši piekto gadu pēc kārtas kļuvuši par Latvijas frisbija čempioniem jauktajā grupā Latvijas Frisbija federācija

Salaspils frisbija kluba komanda "Salaspils Mix" svētdien kļuva par pieckārtējiem Latvijas frisbija čempioniem jauktajā grupā, finālā pārspējot Ogres Frisbija klubu (15:10). Čempionvienība ieguva Spēles gara balvu.

"Salaspils Mix" un Ogres Frisbija klubs finālā spēkojās ceturto reizi sešu gadu laikā, vēsta Latvijas Frisbija federācija. Finālā komandas rādīja ciešu fizisku un līdzvērtīgu spēli, tomēr Ogres komandai, lai gan iespējas bija ne viena vien, ne reizi izdevās gūt punktu, spēlējot no aizsardzības. "Salaspils Mix" izcīnīja uzvaru, kļūstot par čempioniem piekto gadu pēc kārtas.

Spēlē par trešo vietu risinājās Rīgas derbijs, kur uzvaru izcīnīja pieredzes bagātākā "Ultimate Decision", atstājot "Sirocco" aiz goda pjedestāla. Piekto vietu ieguva Valmieras komanda "Savējais Mix", kas savā pēdējā spēlē pārspēja turnīra debitantus Inčukalna "WildCats". Septītajā vietā turnīru noslēdza "Savējais Mix Jr".

Par turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Arvīds Žanis Orlovskis un Santa Siņica (abi "Salaspils Mix"), bet junioru konkurencē labākie bija Bruno Jurginsons ("Salaspils Mix") un Kristīne Gūtmane ("Sirocco").

Latvijas frisbija čempionāts jauktajā grupā tradicionāli norisinājās Vaidavas sporta bāzē, kur šogad tikās septiņas komandas no Salaspils, Ogres, Rīgas, Valmieras un Inčukalna. Komandas sacensību gaitā aizvadīja pa spēlei ar pārējām komandām, lai noskaidrotu vietu grupā. Pēc grupas spēlēm divas labākās vienības iekļuva finālā.