10.07.2017 17:44

Pierīgas skolēni godam startējuši Latvijas Jaunatnes Olimpiādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas skolēni godam startējuši Latvijas Jaunatnes Olimpiādē Cēsis.lv, Ainārs Gureckis, Latvijas Handbola federācija, Latvijas Florbola savienība, Latvijas Jātnieku federācija, Salaspils sporta nams, Stopiņu, Ādažu un Baldones novada pašvaldības

Latvijas Jaunatnes Olimpiādē, kas trīs dienas norisinājās Cēsīs un vairākās citās Latvijas pilsētās, cienīgi nostartējuši Pierīgas novadu jaunie sportisti. Pie medaļām tika lielākā daļa pasākumā pārstāvēto Pierīgas komandu teju visos programmā iekļautajos sporta veidos.

Medaļu kopvērtējumā uzvaru ar 190 godalgām (77 zelta, 46 sudraba un 67 bronzas) izcīnīja Rīgas pilsētas jaunie sportisti, bet augstajā septītajā vietā ar 20 godalgām (8-6-6) ierindojās Ķekavas novads, liecina rīkotāju provizoriskā informācija.

Citu Pierīgas novadu komandu izcīnītās medaļas: Ādažu novads 7 (3-4-0), Salaspils novads 15 (2-7-6), Siguldas novads 8 (2-4-2), Garkalnes novads 7 (1-3-3), Babītes novads 3 (1-1-1), Olaines novads 4 (0-2-2), Baldones novads 5 (0-0-5), Mārupes novads 4 (0-0-4), Carmikavas novads 3 (0-0-3), Stopiņu novads 2 (0-0-2).


Airēšanas slalomā
divas bronzas medaļas Baldones novadam izcīnīja Daila Grāvīte un Edgars Grāvītis K-1 grupās.

Badmintona turnīrā, kas sestdien notika Siguldas Sporta centrā, dominēja mājinieki. Vienspēļu finālā jauniešiem siguldietis Ardis Daniels Bedrītis ar 21:14, 20:22, 21:13 pārspēja valmierieti Artūru Ķelpi, bet trešo vietu ieguva vēl viens Siguldas badmintonists Patriks Krūze, kurš bija vairākus gadus jaunāks par sāncenšiem.

Vēl vienu čempiona titulu Bedrītis ieguva jaukto dubultspēļu turnīrā pārī ar Liānu Lenceviču, finālā trijos setos pārspējot Unu Bergu un Mairi Loiko no Valmieras. Vienspēļu finālā jaunietēm L. Lenceviča piekāpās U. Bergai 14:21, 12:21 un ieņēma otro vietu.

Basketbola 3x3 turnīrā sudraba medaļas izcīnīja Ādažu puišu un Ķekavas meiteņu komandas. Ādažnieki grupu turnīrā uzvarēja Rūjienu (13:7), Limbažus (18:10), Ogri (9:4) un Valmieru (10:9), astotdaļfinālā pārspēja Cēsis (13:10), ceturtdaļfinālā Rēzekni (17:15), pusfinālā Bausku (10:9) un tikai finālā piekāpās Rīgas basketbolistiem (8:17).

Tikpat iespaidīgs bija Ķekavas meiteņu komandas sniegums. Uzvarām pār Ventspili (8:4) un Līvāniem (15:3) sekoja zaudējums Rīgai (6:7), tad panākumi ceturtdaļfinālā pār Jelgavu 9:7 un pusfinālā pār Ogri (10:9), bet finālā  nācās atzīt Daugavpils komandas pārākumu (4:15).

Boksa turnīrā Pierīgas novadu pārstāvji izcīnīja divas medaļas sacensībās svara kategorijā līdz 64 kilogramiem. Mārcis Grundulis no Ķekavas novada uzvarēja visās trijās cīņās un kļuva par Jaunatnes Olimpiādes čempionu, bet olainietis Ņikita Čerkovskis piedzīvoja zaudējumu pusfinālā un saņēma bronzas medaļu.

Burāšanā "Big Tehno 239D" klasē jaunietēm otro vietu ieguva Annija Putne no Ķekavas novada, kura atsevišķos braucienos vienreiz bija pirmā, divreiz otrā un vienreiz trešā (kopvērtējumā ņēma vērā trīs labākos rezultātus).

Cīņas sporta veidos sacensību pirmajā dienā Elīzas Marijas Jevstigņejevas izcīnītajai sudraba medaļai Ādažu novada pārstāvji pievienoja vēl divas grieķu romiešu cīņā. Kristians Piskorskis (svara kategorija līdz 63 kg) pēc uzvarām pirmajās divās cīņās vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā, bet Ruslans Protasovs (46 kg) zaudēja savam vienīgajam pretiniekam – abās sacensībās uzvarēja daugavpilieši.

 

Džudo sacensībās ādažnieki godalgu kolekciju palielināja vēl par divām – pirmās divas vietas svara kategorijā līdz 50 kg izcīnīja Andrejs Rižovs un Jānis Edgars Štrauss. Savukārt kategorijā virs 90 kg Kristaps Pēkšēns no Siguldas novada kļuva par uzvarētāju, divreiz pārspējot savu vienīgo sāncensi.

Florbola turnīros gan jauniešiem, gan jaunietēm pie medaļām tika Ķekavas novada komandas. Četru komandu meiteņu turnīrā ķekavietes ar 7:1 pieveica Salaspils novadu un ar 14:1 Cēsu novadu, kā arī nospēlēja neizšķirti 4:4 ar Kocēnu novada florbolistēm, kas, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai izcīnīja pirmo vietu. Savukārt izšķirošajā spēlē par bronzu salaspilietes pārspēja cēsnieces 3:2.

Jauniešu turnīrā piedalījās 17 pilsētu un novadu komandas, un pēc grupu turnīriem ceturtdaļfinālā izdevās iekļūt Ķekavas un Stopiņu florbolistiem. Ceturtdaļfinālā viņi uzvarēja attiecīgi Ogres (15:4) un Bauskas (4:3) komandas, bet pusfinālos zaudēja attiecīgi Talsiem (0:5) un Lielvārdei (2:10) un beigās savā starpā izspēlēja bronzas medaļu likteni. Izšķirošajā cīņā krietni pārāki izrādījās ķekavieši – 8:1. Uzvarētāju labā pa trim vārtiem guva Klāvs Jansons un Endijs Kleistrovs.

Turnīru simboliskajās izlasēs tika iekļauti ķekavieši E. Kleistrovs, Anna Mūrniece un Nikola Biezuma, kā arī salaspiliete Barbara Rabčevska un Matīss Kristians Morozovs no Stopiņiem.

Futbola turnīrā jaunietēm trešo vietu četru komandu konkurencē izcīnīja Siguldas novada meitenes. Viņas piedzīvoja sagrāves spēlē pret Rīgas (0:13) un Rēzeknes novada (0:10) komandām, toties ar 3:0 uzvarēja liepājnieces.

Golfa sacensībās, kas aizritēja trīs dienas, Pierīgas novadu pārstāvji ieguva divas bronzas medaļas. Starp puišiem trešais precīzākais izrādījās Dāvis Kannenieks no Garkalnes novada, bet starp jaunietēm – Helēna Hamina no Carnikavas novada.

Handbola turnīrā jaunietēm, kurā piedalījās četras komandas, otro vietu izcīnīja Salaspils novada spēlētājas. Viņas ar 17:28 zaudēja nākamajām čempionēm ludzānietēm, ar 17:16 pārspēja Jēkabpili un nospēlēja 21:21 ar Vaiņodes novadu, savācot trīs punktus. Puišu turnīra spēlē par trešo vietu Stopiņu novada jaunieši piekāpās Ludzas novadam 23:32 un palika ceturtie.

Jātnieku sporta sacensībās konkūrā un iejādē no sešām godalgotajām vietām Pierīgas jātnieki izcīnīja četras. Šķēršļu pārvarēšanā, kurā sacensības notika divos maršrutos, pārliecinošu uzvaru svinēja Tīna Dreimane ar zirgu Picasso no Garkalnes novada (vien pirmā un viena otrā vieta), bet otrā bija Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu no Olaines novada. Savukārt iejādē attiecīgi otro un trešo vietu ieguva Sintija Ģīle ar Gundegu no Babītes novada un Rihards Brīnums ar Racconigi no Carnikavas novada.

Karatē sacensībās Pierīgas jaunie sportisti ievācu vienu no bagātākajām medaļu ražām. "Kata" disciplīnā jauniešiem pirmās divas vietas izcīnīja Salaspils novada pārstāvji Eduards Doroņins un Marats Morozovs. Jaunietēm ķekaviete Jeļizaveta Kiseļova izcīnīja sudraba medaļu, bet viņas novadniece Aleksandra Mihailova un salaspiliete Emīlija Veide dalīja trešo vietu.

"Kumite" jeb cīņas sacensībās abas ķekavietes savās svara kategorijās kļuva par Olimpiādes čempionēm, bet sudrabu izcīnīja Anastasija Ivančaka no Salaspils novada. Trešās vietas ieguva Eduards Doroņins un Raitis Ožols no Salaspils, Deniss Akopovs no Stopiņu novada, Artūrs Stepanovs no Carnikavas un Renārs Kempe no Ķekavas.

Peldēšanā par divkārtējo bronzas laureāti kļuva Sabīne Marija Laipniece no Mārupes novada, kura sacensībās 14–15 gadus veco peldētāju grupā ieņēma trešo vietu 100 metros tauriņstilā (1:08,54) un 200 metru kompleksajā peldējumā (2:31,55).

Regbija-7 turnīrā Garkalnes novada puišu komanda atkārtoja dienu iepriekš savu novadnieču gūto panākumu un kāra kaklā sudraba medaļas. Piecu komandu turnīrā garkalnieši piekāpās vienīgi rīdziniekiem (0:38), bet uzvarēja Iecavas novadu (14:12), Jūrmalas pilsētu (29:0) un Ķekavas novadu (22:0). Ķekavieši palika ceturtajā vietā.

Riteņbraukšanā šosejā divus Jaunatnes Olimpiādes čempiones titulus divu dienu laikā izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas audzēkne riteņbraucēja Santa Sanija Jurgena. Piektdien uzvarējusi 10 km individuālo braucienu, sestdien viņa izrādījās ašākā 54 km grupas brauciena finišā, par sekundi apsteidzot rīdzinieces Līnu Svarinsku un Eniu Kaņepēju.

Kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās otro vietu ieguva Jēkabs Vītols no Siguldas novada – uzvarētājam Arvo Godiņam no Rīgas viņš finišā zaudēja trīs minūtes un 15 sekundes.

Taekvondo sacensībās trīs medaļas nopelnīja Garkalnes novada pārstāvji – otrās vietas ieņēma Liene Aija Caunīte (svara kategorija līdz 44 kg) un Egita Bruce (55 kg), bet trešo Edgars Janušauskis (virs 73 kg).

Tenisa
turnīra finālā jauniešiem Mārtiņš Rocēns no Ādažiem ar 6:4, 6:2 pieveica liepājnieku Renāru Grodski un kļuva par uzvarētāju. Vienspēļu finālā jaunietēm Kristiāna Linda Zahare no Babītes novada izcīnīja bronzas medaļu, bet pārī ar Margaritu Ignatjevu dubultspēlēs izcīnīja čempiones titulu. Dubultspēļu turnīros divas bronzas medaļas mārupiešiem – Artūram Mihejevam un Kārlim Stenderam, kā arī Elizabetei Kļavinskai un Agritai Gavronskai.

Triatlonā (375 m peldus + 10 km uz divriteņa + 2,5 km skriešus) otro vietu izcīnīja Edgars Dāvids Aseris no Stopiņu novada. Distancē pavadījis vairāk nekā pusstundu, viņš uzvarētājam Savelijam Suharževskim no Burtnieku novada zaudēja divarpus minūtes.

Vieglatlētikas sacensību programmas lielākā daļa notika Ogres stadionā, bet Salaspils pilsētas stadiona, kur sacentās vesera metēji, Pierīgas sportisti izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Jauniešiem pārliecinošu uzvaru guva Makars Korotkovs no Salaspils (58,18 m), bet jaunietēm otrā bija salaspiliete Kristiāna Poļakova (43,85) un trešā – Sabīne Krūmiņa no Ķekavas novada (42,76).

Vairākas godalgas pierīdzniekiem tika arī Ogrē. Par Olimpiādes čempionu 3000 metru skrējienā kļuva Kristiāns Upenieks no Ādažu novada (9:23,28). Patrīcija Sarmule no Garkalnes novada izcīnīja sudrabu 400 metru skrējienā (57,71 s) un bronzu 200 metros (26,11 s). Tāda pati raža arī Akselam Blankam no Salaspils, kurš bija otrais 1500 metros (4:20,24) un trešais 800 metros (2:02,63). Savukārt Siguldas novadam divas sudraba medaļas nodrošināja Kristīne Brunere 3000 metru skrējienā (11:11,74) un Estere Vīksna 2000 metru kavēkļu skrējienā (8:00,71).

 

Vingrošanā par medaļām absolūti bagātāko Pierīgas novadu sportistu Latvijas Jaunatnes Olimpiādē kļuva Ričards Plāte no Ķekavas novada. Daudzcīņā viņš ierindojās otrajā vietā, bet atsevišķos vingrojumos ieguva zeltu līdztekās un uz stieņa, sudrabu apļos un bronzu uz zirga un brīvajās kustībās. Trīs bronzas godalgas vingrojumā uz baļķa, brīvajās kustībās un atbalsta lēciena izcīnīja Maija Ojere no Baldones novada, kura daudzcīņā ierindojās piektajā vietā.

Mākslas vingrošanā vienīgo medaļu – sudraba – nopelnīja Salaspils novada komanda grupu vingrojumos.

Pludmales volejbolā jaunietēm, nezaudējot ne setā, pārliecinoši triumfēja ķekavietes Kristīne Briede un Rūta Ozoliņa. Grupu turnīrā viņas divos setos apspēlēja Viļakas novada, Valmieras pilsētas un Rīgas pilsētas duetus, pusfinālā ar 2:0 (21:5, 21:9) sagrāva Gulbenes volejbolistes, bet finālā ar 2:0 (21:11, 21:9) apspēlēja Dārtu Lūsi un Kristīni Sausiņu no Limbažiem.