07.07.2017 20:08

Ķekavas, Garkalnes un Ādažu sportistēm pirmās Latvijas Jaunatnes Olimpiādes medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas, Garkalnes un Ādažu sportistēm pirmās Latvijas Jaunatnes Olimpiādes medaļas no privātā arhīva

Par vienu no pirmajām Cēsīs notiekošās Latvijas Jaunatnes Olimpiādes čempionēm piektdien kļuva Ķekavas novada sporta skolas audzēkne riteņbraucēja Santa Sanija Jurgena. Sacensību pirmajā dienā godalgas izcīnīja arī Ādažu un Garkalnes novada jaunās sportistes.

S. Jurgena izcīnīja pārliecinošu uzvaru 10 kilometru individuālajā braucienā, liecina rīkotāju informācija. 16 gadus vecā ķekaviete finišēja pēc 14 minūtēm un 28 sekundēm (vidējais ātrums 37,3 km/h) un otrās vietas ieguvēja rīdzinieci Līnu Svarinsku apsteidza par 43 sekundēm.

Puišu sacensībās uzvarēja Daniēls Kažis no Rīgas, bet labākais no ķekaviešiem bija Elvijs Zommers, kurš čempionam zaudēja 56 sekundes un ierindojās septītajā vietā.

Ādažu novada komandai pirmo medaļu Olimpiādē nopelnīja cīkstone Elīza Marija Jevstigņejeva. Sacensībās svara kategorijā līdz 52 kg uzvarēja pirmajās divās cīņās un tikai izšķirošajā cīņā par zelta medaļu piekāpās Diānai Malavko no Jelgavas – sudrabs.

Vēl vienu sudraba medaļu Pierīgas novadu komandām piektdien izcīnīja Garkalnes novada meiteņu komanda regbijā-7. Triju komandu divu apļu turnīrā garkalnietes divreiz uzvarēja Rīgas pilsētu (24:15 un 27:19) un divreiz piekāpās Jūrmalas pilsētas regbistēm (7:26 un 5:31).

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde norisinās jūlija līdz 9. jūlijam Cēsīs un vairākās citās Latvijas pilsētās, arī Siguldā un Salaspilī, 28 olimpiskajos sporta veidos, kā arī divos neolimpiskajos sporta veidos – florbolā un orientēšanās sportā. Olimpiādes atklāšana notiek 7. jūlija vakarā Cēsu Pils parkā.