29.07.2012 19:55

Latvijas kausa finālā pirmo reizi bez ”Miesnieku” regbistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kausa finālā pirmo reizi bez ”Miesnieku” regbistiem Zigismunds Zālmanis, Nikon

Abas Ķekavas regbija kluba komandas piedzīvo zaudējumus pusfināla spēlēs, un pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas "Miesnieki" nebūs pārstāvēti Latvijas kausa izcīņas finālā.

 

Svētdien Latvijas Universitātes stadionā notika Latvijas kausa izcīņas otrā pusfināla spēle starp "LDE/Miesnieki" un LMT regbija kluba "Eži/EK sistēmas" komandām. Dramatiskā un aizraujošā cīņā, kas risinājās vairāk nekā 30 grādu karstumā, uzvaru ar 21:18 (13:8) izcīnīja "Eži/EK sistēmas".

Mača sākumā vadībā ar 3:0 izvirzījās "LDE/Miesnieki" – Valters Raņķis precīzi izpildīja soda sitienu. "Eži" pēc piezemējuma un precīza realizācijas sitiena panāca 7:3, taču Leno Bramanis ar piezemējumu atkal vadībā izvirzīja "Miesniekus" – 8:7. Savukārt pirmā puslaika atlikušajā laikā divreiz precīzi soda sitienus izpildīja sāncenši, atgūstot vadību "Ežiem" 13:8.

Mača otrajā daļā "LDE/Miesnieki" pēc Jāņa Skujas piezemējuma panāca neizšķirtu 13:13, taču tūlīt pat pretinieki ar soda sitienu un pēc tam arī ar piezemējumu atguva vadību – 21:13. "Miesnieki" metās atspēlēties, un viņiem padevās sekmīgs pretuzbrukums, pēc kura piecus punktus ar piezemējumu guva Jānis Zālmans – 18:21. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, informēja Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

"LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris apsveica "ežus" ar uzvaru, taču arī bija sarūgtināts par zaudējumu: "Tā bija ļoti grūta spēle šausmīgā karstumā. Vairāk zaudējām paši, jo iniciatīva lielākoties bija mūsu rokās. Pirmajā puslaikā nerealizējām divus, trīs piecu metru sodus, neiesitām arī samērā izdevīgus soda un realizācijas sitienus. Mēs zinājām, ka Kristaps Bērziņš ir ļoti bīstams mūsu aizsardzībai, tomēr tā arī ar viņu galā netikām. Viņš arī lieliski izpildīja savas komandas soda un realizācijas sitienus. Tomēr gribu pateikt arī paldies saviem puišiem, jo nespēlējām jau slikti."

"Eži/EK sistēmas" regbistu pretinieki Latvijas kausa izcīņas finālspēlē 1. augustā būs Latvijas čempionvienība "Kalve", kas iepriekš pirmajā pusfinālā ar 59: 9 (25:6) pārliecinoši pieveica "Miesnieku" otro komandu "Banku eksperti/Miesnieki".