02.07.2017 08:37

Garkalnes un Ķekavas regbistu dueli par čempiona titulu izšķirs pēdējais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes un Ķekavas regbistu dueli par čempiona titulu izšķirs pēdējais posms Zigismunds Zālmanis, RFC "Livonia"

Latvijas regbija-7 čempionāta otrajā posmā sestdien Upesciema stadionā "Stats/Ķekava" komanda revanšējās Garkalnes "Baltic XL/Livonia" vienībai par zaudējumu pirmā posma finālā. Līdz ar to čempionu titula ieguvēji kļūs zināmi pēdējā trešajā posmā, kas paredzēts 22. jūlijā.

Otrā posma finālā kluba "Miesnieki" komanda "Stats/Ķekava" pēc pirmā puslaika zaudēja 0:7, taču pēc pārtraukuma īsā laikā veica divus piezemējumus un svinēja uzvaru 12:7. "Livonia" labā piezemējumu izdarīja un arī realizāciju iesita Kristaps Bērziņš, bet ķekaviešiem Elmārs Šefanovskis un Hārdijs Nungurs izcēlās ar piezemējumiem un Jānis Zālmans ar precīzu realizāciju sitienu, informēja Latvijas Regbija federācijā.

"Stats/Miesnieki" otrajā posmā pārstāvēja Krists Kruskops, Andris Andersons, Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Raivis Kokins, Hārdijs Nungurs, Ivars Eglis, Jānis Zālmans, Leno Bramanis, Artūrs Alainis un Gunārs Andersons. Zīmīgs fakts, ka "Baltic XL/Livonia" sastāvā šajā turnīrā debitēja Latvijas izlases spēlētājs no Anglijas Tomass Džons Davidsons.

"Puslaiki bija līdzīgi. Mēs bijām stiprāki "rakos", ar ko ieguvām 2–3 papildus iespējas uzbrukumiem. Pirmajā puslaikā pieļāvām dažas nevajadzīgas kļūdas, tomēr labi nospēlējām kontakta cīņā," finālu rezumēja turnīra uzvarētāju treneris Uldis Bautris.

Pirms 22. jūlijā paredzētā izšķirošā trešā posma "Stats/Ķekava" un "Baltic XL" ir vienāds punktu skaits. Tāpat kā regbija klubam "Fēnikss"' un "Halipapa/Jūrmalas sporta skolai", kas, visticamāk, sadalīs bronzas medaļas kopvērtējumā. Otrā posma spēlē par trešo vietu ar 19:0 uzvarēja "Halipapa/Jūrmalas SS".

Iepriekš pusfināla cīņās abi galvenie favorīti savus pretiniekus uzvarēja pārliecinoši – "Stats/Ķekava" ar 31:0 "Halipapa/Jūrmalas SS" un "Baltic XL/Livonia" ar 46:0 RK "Fēnikss" regbistus.

Mačā par piekto vietu "RFS/Eži" regbisti ar 12:5 uzvarēja mājinieku otro komandu "HansaFlex/Livonia", bet cīņā par septīto vietu Ķekavas novada sporta skola pagarinājumā pārspēja "LLU/Sigulda" vienību 22:17.