26.06.2017 12:58

Salaspiliešu pārstāvētajai Latvijas dāmu frisbija izlasei desmitā vieta pasaules čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspiliešu pārstāvētajai Latvijas dāmu frisbija izlasei desmitā vieta pasaules čempionātā Latvijas Frisbija federācija

Aizvadītajā nedēļā Francijā notikušajā pasaules čempionātā pludmales frisbijā dāmām desmito vietu ieguvusi triju Salaspils frisbija kluba spēlētāju pārstāvētā Latvijas izlase.

Apakšgrupu turnīrā Latvijas frisbijistes ar 10:8 uzvarēja spēcīgo Vācijas valstsvienību, ar 6:9 piekāpās Lielbritānijai un ar 6:13 Krievijai, tad ar 9:5 pārspēja Singapūru un ar 13:6 Čehiju, ar 6:9 zaudēja mājiniecēm francūzietēm un ar 11:10 sīvā cīņā uzvarēja Šveici. Grupas turnīru latvietes noslēdza ceturtajā vietā.

Čempionāta otrajā posmā tika piedzīvoti zaudējumi spēlēs pret Kanādu (5:8) un Dāniju (9:10). Astotdaļfinālā Latvijas izlasei nācās piekāpties šveicietēm (6:8), pēc tam tika pieveiktas austrietes (13:7), kas deva tiesības turpināt cīņu par devīto vietu kopvērtējumā.

Vispirms Latvijas frisbijistes ar 11:7 uzvarēja Austrāliju, bet izšķirošajā spēlē par devīto vietu ar 6:9 zaudēja Vācijas izlasei, ar kuru bija sākušas šo turnīru, un ierindojās desmitajā vietā 18 komandu konkurencē.

Latvijas valstsvienības sastāvā pasaules čempionātam bija pieteiktas 14 spēlētājas, visvairāk – sešas – no Valmieras komandas. Salaspils frisbija klubu turnīrā pārstāvēja Elza Vulfa, Lāsma Kublicka un Santa Možeika.