02.05.2017 11:43

Foto: Latvijai visvairāk uzvaru Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā Ādažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Latvijai visvairāk uzvaru Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā Ādažos Pasaules kausa posma kamanu suņu sportā organizatori

Nedēļas nogalē Ādažu novada Etnogrāfiskā viesu nama "Gungas" apkārtnē Latvijas kamanu suņu sporta federācijas un biedrības "Dog sport Carnikava" rīkotajā Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, veiksmīgi startējuši mūsu valsts pārstāvji, izcīnot 15 dažādās grupās 13 godalgotās vietas, no kurām piecas uzvaras.

Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā vienlaikus bija arī 2017. gada Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas kausa pirmais posms, un tajā piedalījās pāri par simts sportistiem un pāri par divsimt suņiem no 11 valstīm, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pretēji sestdienas vējainiem un lietainajiem laika apstākļiem pirmajā sacensību dienā, svētdien saulainos laika apstākļos un pozitīvā gaisotnē noslēdzās Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, kur bez Baltijas valstu un kaimiņvalstu Baltkrievijas un Krievijas pārstāvjiem sacentās dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Polijas, Ukrainas, Lielbritānijas un Vācijas, dalībvalstu skaitam pirmo reizi pārsniedzot desmit.

Kopumā dalībnieki sacentās četrās disciplīnās – velokamanās (sešu un četru suņu), skūteru klasē (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar riteņbraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Šajās četrās disciplīnās, ņemot vērā suņu šķirnes, tika izdalītas atsevišķi Nordic un Open klases.

Sestdien dalībnieki nepilnus 5 km garajā trasē veica pirmo braucienu, bet svētdien šajā pašā trasē sacentās otro reizi. Labākie tika noteikti, abu dienu uzrādītos laikus skaitot kopā, vēsta I. Bācis.

Šoreiz veiksmīgāk nekā pagājušajā gadā startēja Latvijas sportisti, kas izcīnīja visvairāk uzvaras, uz augstākā pakāpiena kāpjot piecas reizes. Četras uzvaras izcīnīja Krievijas sportisti, bet trīs pirmās vietas ieguva gan igauņi, gan lietuvieši. Trijniekā izdevās iekļūt arī Somijas, Lielbritānijas un Ukrainas kamanu suņu sporta veida pārstāvjiem, bet četras valstis palika bez godalgām.

Velokamanās četru suņu pajūgā Nordic klasē pārliecinoši pirmais bija Mārtiņš Kristons, kas otrās vietas ieguvēju no Lietuvas divu braucienu summā apsteidza par vairāk nekā astoņām ar pusi minūtēm. Tāpat kā pagājušajā gadā divu suņu skūteru kategorijā Open klasē konkurentiem cerības neatstāja Artūrs Jakobsons, kurš svētdien ar uzrādīto laiku 8:45,7 bija visātrākais no visām kategorijām, norāda organizatoru pārstāvis.

Divas uzvaras Latvijai tika nopelnītas baikdžoringā sievietēm, jo Nordic klasē nepārspēta palika Jūlija Osipova, bet Open klasē labākā bija Ginta Kleinberga. Kanikrosā sievietēm Open klasē konkurentes divu dienu summā par vairākām minūtēm apsteidza Dace Almane.

Latvija bija ļoti tuvu arī sestajai uzvarai, taču Raimondam Kleinbergam baikdžoringā Open klasē līdz uzvarētājam Eduardam Buhinskijam no Krievijas pietrūka tikai divu sekunžu, skaidro I. Bācis.

Vēl Latvijai godalgotās vietas sarūpēja: Daido Dagne Brūvere (2. vieta kanikrosā sievietēm Open klasē), Sarmīte Linde un Iveta Preisa-Imaka (2. un 3. vieta baikdžoringā Open klasē dāmām veterānu grupā), Laine Ļeonova (3. vieta divu suņu skūteru Open klasē), Jānis Šalts (3. vieta viena suņa skutera Open klasē), Sarmīte Linde (3. vieta baikdžorings sievietēm Open klasē), Edmunds Melkerts 3. vietu elites grupā un Andrejs Osipovs 2. vietu veterāniem (abi kanikross vīriešiem Open klasē).

Baltijas kausā un Latvijas atklātajā čempionātā sacentās arī trīs bērnu grupas dalībnieki, kur divās jaunākajās uzvaras izcīnīja Jēkabs Bruiko un Markuss Krievs, bet vecākajā bērnu grupā labākā no Latvijas bija otro vietu ieguvusī Ketija Augustāne.

Noslēgumā aizraujošajās stafetēs, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki (kanikross, skuters, baikdžorings), Nordic klasē uzvarēja igauņi, bet Open klasē – jauktā komanda, kur kopā ar diviem Krievijas sportistiem startēja Daido Dagne Brūvere, informē organizatoru pārstāvis.