24.04.2017 14:42

Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Porziņģis šovasar palīdzēs Latvijas izlasei

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Porziņģis šovasar palīdzēs Latvijas izlasei ekrānšāviņš no LETA

Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis šovasar palīdzēs Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētājs pirmdien pavēstīja preses konferencē savā dzimtajā Liepājā.

Porziņģis Latvijas pieaugušo izlasē līdz šim nav spēlējis. 2013. gadā viņš palīdzēja Latvijas U-18 izlasei savās mājās izcīnīt ceturto vietu Eiropas junioru čempionātā, bet nākamās vasaras veltījis individuālajai attīstībai.

"Katra vasara man ir pati svarīgākā. Šī man būs ļoti svarīga, lai sagatavotos nākamajai sezonai un drīz jau sākšu trenēties, gatavoties. Būs interesanti," pauda latvietis. "Lēmums nebija grūts, zināju, ka šovasar gribu spēlēt, jo man vasarā daudz jāstrādā, lai kļūtu labāks. "Knicks" komanda netika izslēgšanas turnīrā, tāpēc vasara būs gara un man būs daudz laika, lai ieguldītu sevi. Šovasar ļoti noderēs spēlēšana izlasē un arī fani to gaida."

"Jau sezonas laikā par to domāju, tomēr eju soli pa solim un cenšos koncentrēties tikai klubam arī sliktajās dienās. Visu sezonu zemapziņā man bija sajūta, ka gribu spēlēt izlasē, un līdz ko beidzās sezona, biju puslīdz vesels un sapratu, ka gribu spēlēt izlasē," teica basketbola zvaigzne.


Latvijas basketbola valstsvienības treniņnometne pirms Eiropas čempionāta sāksies 17. jūlijā un savās mājās tiks aizvadītas piecas pārbaudes spēles. Kā atklāja Porziņģis, jūlija beigās un augusta sākumā viņam NBA programmas ietvaros būs pāris dienas jāaizbrauc uz Āfriku, bet visā pārējā laikā spēlētājs sola pilnu uzmanību veltīt izlasei.

Eiropas čempionāta no 31. augusta līdz 17. septembrim risināsies Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā. Latvija apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D grupā kopā ar pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un "play-off" cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

Pēc nākamā Eiropas čempionāta turpmāk finālturnīri tiks aizvadīti vien reizi četros gados.

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

"Knicks" ceturto gadu pēc kārtas netika NBA izslēgšanas spēlēs.