24.02.2017 19:14

Skeletoniste Priedulēna septītajā vietā pirms pasaules čempionāta izšķirošajiem braucieniem

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skeletoniste Priedulēna septītajā vietā pirms pasaules čempionāta izšķirošajiem braucieniem arhīvs, ekrānšāviņš no ibsf.org

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna atrodas septītajā vietā pirms Vācijas trasē Kēnigszē notiekošā pasaules čempionāta izšķirošajiem diviem braucieniem.

Priedulēna pirmajā braucienā bija septītā, bet otrajā braucienā sniega iespaidotajās sacensībās uzrādīja 16. rezultātu. Pēc tam, kad savus otros braucienus bija beigusi 21 skeletoniste, sacensību rīkotāji laikapstākļu dēļ nolēma otro braucienu pārtraukt un anulēt tā rezultātus.

Līdz ar to līdere pirms izšķirošajiem diviem braucieniem ir Pasaules kausa kopvērtējuma līdere, Vācijas sportiste Žaklīna Lelinga, kura pirmo braucienu veica 52,02 sekundēs. Tikmēr Priedulēna no viņas pašlaik atpaliek par 0,42 sekundēm.

Otrajā vietā pēc pirmā brauciena ir vēl viena vāciete Tīna Hermana, kura tautietei zaudē 0,06 sekundes, bet trešā pašlaik ir kanādiete Elizabete Vatčī, līderei zaudējot 0,25 sekundes.

Priedulēna no pirmā trijnieka šobrīd atpaliek par 0,16 sekundēm, bet septīto pozīciju viņa dala ar Vācijas skeletonisti Annu Fernštati.

Izšķirošie braucieni dāmām notiks sestdien.

Latvijas skeletoniste pēc veiksmīgās pagājušās sezonas šosezon vēl nav bijusi tik tuvu goda pjedestālam kā iepriekš. Šosezon labākie rezultāti ir piektā vieta Altenbergā un janvāra beigās Kēnigszē notikušajās sacensībās. Pērn pasaules čempionātā latviete ierindojās 12. vietā, taču triumfēja planētas meistarsacīkstēs junioriem.

Priedulēna Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik atrodama sestajā vietā.

Jau ziņots, ka piektdien pirmie divi braucieni tika veikti arī vīriešu skeletonā. Pārliecinošu pirmo vietu ieņem iepriekšējo divu gadu pasaules čempions Martins Dukurs, kurš summā par iespaidīgām 0,76 sekundēm apsteidz krievu Ņikitu Tregubovu, kamēr trešais šobrīd ir otro braucienu sekmīgi aizvadījušais vācietis Aksels Jungks, kurš latvietim zaudē 0,86 sekundes. Tikmēr Tomass Dukurs ieņem astoto vietu.

Izšķirošie divi braucieni vīriešu konkurencē notiks svētdien.