17.07.2012 11:47

Airisa Penele un Ravels nepārspēti arī Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Airisa Penele un Ravels nepārspēti arī Latvijas čempionātā Latvijas Jātnieku federācija

Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri" pārstāvji nedēļas laikā nopelnījuši gan Latvijas Olimpiādes uzvarētāju, gan valsts čempionu titulu.

 

 

Nedēļas nogalē sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas nacionālais čempionāts iejādē. Sacensības risinājās vairākās shēmās, taču valsts čempionu tituli tika izcīnīti četrās no tām atbilstoši sportistu vecuma grupām, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Pieaugušo konkurencē Latvijas čempiona tituls tika izcīnīts brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā ("kīrā") pēc Lielās balvas programmas. Penele ar Ravelu sasniedza rezultātu 69,50 %. Otro vietu izcīnīja Jūlija Tkačova ar zirgu Orfeju no jāšanas sporta kluba "Ambers" (66,00 %), trešo – Kristīna Rozīte ar Brodoru no LLU sporta kluba (64,29 %).

Junioru konkurencē par Latvijas čempioni kļuva Everita Daubure ar Heraldu, jaunajiem jātniekiem – Elza Zaķe ar Lēdiju un bērniem – Everita Daubure ar Donrado. No Pierīgas jātniekiem otro vietu bērnu sacensībās ieņēma Sabīne Saļma ar Serenādi no Kalngales jātnieku kluba "Erceni".

Citās shēmās, kurās neizcīnīja Latvijas čempionu titulus, laureātu vidū iekļuva Gundega Krīgere ar Donner Welle no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments", Katrīna Tarvida ar Roidu no Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi", kā arī Terēze Pētersone ar Kivi no Baldones novada jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi".

Sestdien risinājās arī Latvijas čempionāts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Paralimpiskajā iejādē uzvarēja gaidāmo Londonas paralimpisko spēļu dalībnieks baldonietis Rihards Snikus ar zirgu Chardonnay.