17.07.2012 11:13

Noskaidroti pirmie Latvijas čempioni kabeļveikbordā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noskaidroti pirmie Latvijas čempioni kabeļveikbordā www.lusvf.lv

Kabeļparkā "Promobius" Ādažos pirmo reizi Latvijas vēsturē kabeļveikbordisti sadalīja vietas uz goda pjedestāla, cīnoties par Latvijas čempiona titulu.

Kopumā sacensībās startēja 35 sportisti piecās grupās. "Vīriešu Pro" grupā startēja visi labākie Latvijas kabeļveikbordisti. Sportistiem bija dota iespēja demonstrēt savu meistarību divos braucienos, un summā iegūto punktu skaits noteica uzvarētāju. Cīņa bija sīva, un līdz pat apbalvošanas ceremonijai nevarēja nojaust, kurš būs izpelnījies tiesnešu lielāko atzinību un stāsies uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Pirmais tika izsaukts Dmitrijs Zeiglišs (84 punkti), iegūstot trešo vietu. Uz otrā pakāpiena stājās Dāvis Čeže (87,3 punkti), bet par Latvijas čempionu kļuva Valters Ošnieks (88,15 punkti). Pēc sacensībām Valters atzina, ka konkurence bija sīva, triki kļuvuši daudz sarežģītāki un līmenis ir audzis.

"Sieviešu Pro" grupā par pirmo vietu cīnījās Aija Ambrasa un Santa Vēvere. Kabeļveikbordā abas šīs dāmas pieteikušas sevi ļoti nopietni, jau iepriekš uzrādot augstus rezultātus gan pašmāju komercsacensībās, gan ārvalstu sacensībās. Aija Ambrase nesen kļuva par sacensību uzvarētāju sacensībās "King of Cabel 2012". Tomēr šoreiz cīņā par Latvijas čempiones titulu spēcīgāka bija Santa Vēvere. Trešo vietu izcīnīja Karīna Afanasjeva.

Zēnu un meiteņu grupās uzvarēja Ralfs Pilsētnieks un Patrīcija Hofmane. Savukārt "Atvērtajā grupā", kur sportisti drīkstēja izpildīt trikus līdz noteiktam sarežģītības līmenim, labākais bija Arno Geipelis, informēja Latvijas Ūdensslēpošanas un veikbroda federācijā.

Videoatskats uz sacensībām