13.02.2017 10:10

Kamaniņu braucēja Upīte sestā Pasaules kausa posmā junioriem

Autors  BNS/Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēja Upīte sestā Pasaules kausa posmā junioriem Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēja Anda Upīte svētdien izcīnīja sesto vietu Altenbergas trasē notikušajā Pasaules kausa sezonas noslēdzošajā posmā junioriem. Upīte divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 26,188 sekundēm, uzvaru guvušajai vācietei Džesikai Tībelai zaudējot 0,569 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Sējas novada pārstāve bija vien 11. vietā, bet otrajā startā viņa uzrādīja trešo labāko rezultātu, kas ļāva pakāpties piecas pozīcijas augstāk.

Siguldiete Elīna Vītola palika devītā, no uzvarētājas atpaliekot par 0,718 sekundēm, bet Sigita Bērziņa otrajā braucienā krita, bet finišu sasniedza, paliekot noslēdzošajā 21. vietā starp rezultātu guvušajām sportistēm.


Svētdien tika aizvadītas arī komandu stafetes sacensības, kurās Latvijas juniori, startējot Upītei, jauniešu vecuma braucējam Lūkasam Krastam no Ulbrokas, kā arī Gunāram Bergam no Saulkrastiem un Ralfam Vanzovičam no Siguldas divniekos, palika pēdējā desmitajā vietā. Latvijas kvartets uzvaru guvušajai Vācijas komandai zaudēja 4,342 sekundes.

Sestdien Krasts ieņēma desmito vietu jauniešu sacensībās. Divu braucienu summā viņš finišēja pēc minūtes un 26,533 sekundēm, uzvarētājam Jevgēņijam Lobejevam no Krievijas zaudējot 1,160 sekundes.

12. vietā ierindojās siguldietis Gints Bērziņš, kurš komandas biedram zaudēja 0,126. Sacensībās piedalījās 28 jaunie braucēji.

Tāpat sestdien junioru konkurencē uz starta izgāja divi Latvijas divnieki, tomēr ar augstiem rezultātiem neizcēlās – Gunārs Bergs un Ralfs Vanzovičs samierinājās ar 12.vietu starp 14 finišējušajām ekipāžām, bet ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme pēc pirmā brauciena bija devītie, tomēr otrajā piedzīvoja kritienu.

Pirms nedēļas Siguldā notika pasaules čempionāts junioriem, kurā jauno censoņu konkurencē triumfēja saulkrastietis Kristers Aparjods, bet Altenbergā viņš nestartēja, jo ar Latvijas pieaugušo izlasi šonedēļ jau trenējās olimpiskajā Phjončhanas trasē.