15.07.2012 20:41

Kuzminam pilns Eiropas čempionāta medaļu komplekts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kuzminam pilns Eiropas čempionāta medaļu komplekts skateboardinfo.lv

Olaines skeitborda meistars Jānis Kuzmins Rīgā un Priekuļos notikušajās sacensībās tika pie godalgām visās trijās disciplīnās.

 

 

Eiropas čempionāta norisi nedēļas nogalē pamatīgi iespaidoja nepastāvīgie laika apstākļi. Lietus dēļ sestdien Priekuļos paredzētās milzu slaloma sacensības norisinājās krietni saīsinātā trasē un tika klasificētas kā hibrīdslaloms. Savukārt svētdien speciālā slaloma un līnijslaloma sacensības no Mežaparka tika pārceltas uz "Monster Parku" un arī notika daudz īsākās distancēs, nekā bija plānots iepriekš.

Šādā situācijā cīņu par medaļām izšķīra sekundes simtdaļas. Priekuļos Jānis Kuzmins piekāpās vienīgi vācietim Dominikam Kovaļskim, bet trešo vietu ieņēma Latvijas Skeitborda federācijas prezidents Gustavs Gailītis.

Svētdien speciālajā slalomā Jānis sasniedza absolūti labāko rezultātu un, par spīti vienam nogāztam konusam un par to nopelnītam soda laikam, par sekundes vienu simtdaļu (!) apsteidza zviedru Miku Hadestrandu, izcīnot jau kārtējo Eiropas čempiona titulu.

Savukārt līnijslaloma disciplīnā J. Kuzmins ierindojās trešajā vietā nieka 0,03 sekundes aiz Kovaļska un 0,01 sekundi aiz Hadestranda – bronzas medaļa.

"Kopumā esmu ļoti apmierināts, jo pirms mēneša biju guvis krūšu kurvja savainojumu un pēdējā laikā nevarēju trenēties ar pilnu spēku. Tā kā distances bija ļoti īsas, katra kļūda maksāja ļoti dārgi. Ātrums bija labs, bet gadījās pa kļūdai, nogāžot konusus. Tagad jāgatavojas pasaules čempionātam, kas pēc divām nedēļām notiks Štutgartē," optimisma pilns ir Jānis Kuzmins.

Eiropas skeitborda čempionātā piedalījās braucēji no Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Lielbritānijas, Ukrainas, Krievijas un Vācijas.