30.01.2017 14:24

Mārupē atklāta ledus halle un hokeja skola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē atklāta ledus halle un hokeja skola Mārupes novada pašvaldība; video - dinamorigaofficial

Mārupē svētdien, atklājot jauno ledus halli, tika svinēti arī Mārupes hokeja skolas atklāšanas svētki. Pasākumā piedalījās arī Latvijas Hokeja federācijas vadība, Rīgas "Dinamo" hokeja kluba spēlētāji, Mārupes domes vadība, halles īpašnieki.

Mārupes hokeja skola ir uzstādījusi sev mērķi kļūt par Latvijas hokeja kompetences centru ar modernākajām mācību programmām, lai nodrošinātu Latvijas hokeja izlasei augstas raudzes hokejistus. Kā vēsta Mārupes novada pašvaldība, pašlaik hokeja spēli skolā var apgūt 70 bērni, bet nākotnē plānots trenēties jau 250 jaunajiem hokejistiem. Skola plāno piedalīties Latvijas hokeja meistarsacīkstēs visās vecuma grupās.

Skolas pārstāvji uzsver, ka hokeja skolā bērni mācīsies pie izciliem treneriem, jo sadarbībai piekritis Juris Opuļskis, kurš Latvijas hokeja izlasē aizvadījis 98 spēles, un Rodrigo Laviņš, kuram Latvijas valstsvienībā ir 230 spēles. Abiem kādreizējiem hokejistiem ir A kategorijas trenera sertifikāts un augstākā profesionālā pedagoga izglītība ar ievirzi hokejā.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs atklāšanas pasākumā pauda pateicību uzņēmējiem, kuri raduši iespēju šeit Mārupē iegādāties zemi un uzbūvēt Mārupes sporta infrastruktūrai tik nepieciešamo objektu: "Mārupē ir daudz bērnu un jauniešu, tāpēc svarīgs jautājums ir viņu nodarbināšana ārpus skolas laika. Mēs priecājamies, ka papildus jau esošajiem sporta veidiem, nu bērniem un jauniešiem būs iespēja attīstīt savas iemaņas arī hokejā."

Mārupes ledus halle Kantora ielā 128 uzbūvēta par privātām investīcijām, skatītāju tribīnēs ietilpst 250 sēdvietas un 100 stāvvietas.

Vairāk foto no pasākuma skatīt šeit.