29.01.2017 17:06

Kamaniņu braucēji pasaules čempionātā finišē ar septīto vietu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji pasaules čempionātā finišē ar septīto vietu stafetē ekrānšāviņš no fil-luge.org

Latvijas kamaniņu braucējiem neveiksmīgais pasaules čempionāts Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā noslēdzies ar septīto vietu komandu stafetes sacensībās – disciplīnā, kurā pirms gada latvieši izcīnīja sudraba medaļas.

Startējot neierastā sastāvā – Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš–, Latvijas komanda finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 9,199 sekundēm. Kārtējo uzvaru pasaules čempionātā izcīnīja Vācijas kamaniņu braucēji, kuriem Latvijas sportisti zaudēja 0,725 sekundes.

Ātrāki finišā bija arī ASV, Krievijas, Itālijas, Austrijas un Kanādas kvarteti. No trešās vietas Latvijas komandu šķīra 0,215 sekundes.

Iepriekš notikušajās sacensībās vīriem pirmās trīs vietas izcīnīja mājinieks austrietis Volfgangs Kindls, Roms Repilovs no Krievijas un Dominiks Fišnallers no Itālijas, negaidīti atstājot tukšā spēcīgos Vācijas kamaniņu braucējus.

Labākais no Latvijas sportistiem bija siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš ierindojās 16. vietā, braucienos sasniedzot 19. un 16. rezultātu. V. Kindlam summā viņš zaudēja 0,719 sekundes.

Artūrs Dārznieks ieņēma 20.vietu (+0,880 s), Kristaps Mauriņš 23.vietu (+0,967 s), bet Riks Kristens Rozītis, kurš piektdien bija veiksmīgākais no latviešiem sprinta sacensībās, pirmajā braucienā uzrādīja 27. rezultātu un nekvalificējās otrajam mēģinājumam, ko veica 25 labākie.

Iepriekš:

Kamaniņu braucējiem trīs vietas desmitniekā pasaules čempionāta sprinta sacensībās

Kamaniņu braucēji pasaules čempionātā paliek ārpus labāko desmitnieka