28.01.2017 14:00

Martins Dukurs pēc neveiksmes Kēnigzē zaudē Pasaules kausa līdera titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs pēc neveiksmes Kēnigzē zaudē Pasaules kausa līdera titulu ekrānšāviņš no ibsf.org

Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā siguldietis Martins Dukurs ierindojās sestajā vietā, kas viņam ir zemākā šosezon. Līdz ar to viņš zaudējis kopvērtējuma līdera titulu, ko nu pārņēmis Sunbins Juns no Dienvidkorejas.

Atsevišķos braucienos Martins sasniedza astoto un ceturto rezultātu un summā posma uzvarētājām, olimpiskajam čempionam Aleksandram Tretjakovam no Krievijas zaudēja 0,78 sekundes. Otro vietu ieņēma līderis pēc pirmā brauciena Sunbins Juns (+0,05 s), trešo – Aleksandrs Gasners no Vācijas (+0,19 s).

Tomass Dukurs Kēnigzē trasē, kurā notiks šāgada pasaules čempionāts, abos braucienos uzrādīja devīto rezultātu un šādu vietu arī ieņēma posma summā, Tretjakovam zaudējot 1,27 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā korejietim Junam nu ir 1213 punkti un viņš par vienu punktu apsteidz Martinu Dukuru. Viņiem seko trīs vācieši – Aksels Jungs (1088), Kristofers Grotērs (1081) un Aleksandrs Gasners (1056). A.Tretjakovs, kurš izlaida vienas sacensības diskvalifikācijas dēļ, ir sestais (1052), bet Tomass Dukurs septītais (1018).