27.01.2017 16:51

Kamaniņu braucējiem trīs vietas desmitniekā pasaules čempionāta sprinta sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucējiem trīs vietas desmitniekā pasaules čempionāta sprinta sacensībās Ieva Gudramoviča

Pasaules čempionāta pirmajā dienā notikušajās sprinta sacensībās Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem bija siguldieši Andris un Juris Šici, kuri ierindojās septītajā vietā. Astoto vietu ieguva Riks Kristens Rozītis, desmito – Ulla Zirne.

Kā zināms, kamaniņu sporta sprinta sacensībās tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis startā, bet jau distancē. Pasaules kausa posmos sprintā startē pa 15 labākajiem katrā disciplīnā konkrētajā posmā, bet pasaules čempionātā – 15 labākie piektdien priekšpusdienā notikušajās kvalifikācijas sacensībās.


Andris un Juris Šici divnieku ekipāžu sacensībās uzrādīja līdz sekundes tūkstošdaļai tieši tādu pašu rezultātu kā amerikāņi Mets Mortensens un Džeisons Terdimens. Pasaules čempioniem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam no Vācijas abi dueti zaudēja 0,215 sekundes un ierindojās dalītā septītajā vietā. Sudraba medaļas ieguva austrieši Pencs/Fišlers, bronzu – vācieši Egerts/Benekens.

Vīru sacensībās vienīgais Latvijas pārstāvis Riks Kristens Rozītis uzvarētājam austrietim Volfgangam Kindlam braucienā zaudēja 0,203 sekundes un ierindojās astotajā pozīcijā. Pie medaļām tika arī Romans Repilovs no Krievijas un Dominiks Fišnallers no Itālijas.

Sprintā dāmām 10. vietā ierindojās siguldiete Ulla Zirne un 13.vietā krimuldiete Elīza Cauce. Pirmās trīs vietas sadalīja amerikāniete Erina Hemlina, šveiciete Martina Kohere, kura izcīnīja zeltu pagājušā gada pasaules čempionātā, un titulētā vāciete Tatjana Hifnere. Latvijas sportistes pasaules čempionei zaudēja attiecīgi 0,046 un 0,139 sekundes.

Iepriekš sprinta kvalifikācijas sacensībās 45 dalībnieču konkurencē Zirne bija sasniegusi 11. un Cauce 13. rezultātu, bet saulkrastiete Kendija Aparjode ierindojās 24. vietā un pamatsacensībās neiekļuva. 29 divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Šici izcīnīja 5. vietu, bet kvalificēties nespēja ne Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs (17. vieta), ne Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (23. vieta). Savukārt vīriem sprinta pamatsacensībās iekļuva vienīgi Rozītis (kvalifikācijā 10. vieta), jo, startējot 51 kamaniņu braucējam, Artūrs Dārznieks palika 25., Inārs Kivlenieks 26. un Kristaps Mauriņš 30. vietā.

Sestdien divos braucienos plkst. 11.00 un 12.50 pasaules čempionāta medaļas sadalīs dāmas, bet plkst. 14.30 un 15.45 sacentīsies divnieki. Svētdien plkst. 11.25 un 13.35 paredzēti vīru starti, bet plkst. 16.00 komandu stafete.