20.01.2017 16:23

Martins Dukurs ar lielisku otro braucienu Sanktmoricā izcīna otro uzvaru sezonā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs ar lielisku otro braucienu Sanktmoricā izcīna otro uzvaru sezonā (papildināta) ekrānšāviņš no ibsf.org

Siguldietis Martins Dukurs Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnījis otro uzvaru sezonā un mazliet palielinājis pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem sezonas kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Martinam Dukuram ne īpaši labi izdevās starts, un finišā viņš 0,22 sekundes zaudēja korejietim Sunbinam Junam. Sekundes 10 un 12 simtdaļas viņam zaudēja tuvākie sekotāji Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, bet vecākais brālis Tomass sasniedza sesto rezultātu 0,54 sekundes aiz Juna.

Toties otro mēģinājumu Martins veica teicami, atspēlēja divu desmitdaļu deficītu un divu braucienu summā savu galveno konkurentu cīņā par Pasaules kausu Sunbinu Junu pārspēja par sekundes trim simtdaļām. Trešo vietu nosargāja Tregubovs (+0,55 s), bet Tomass Dukurs vēlreiz uzrādīja sesto laiku un tādu pašu pozīciju ieņēma arī summā – Martinam viņš zaudēja 0,93 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc pieciem posmiem M.Dukuram nu ir 1036 punkti, Junam – 1003 punkti (par uzvaru posmā pienākas 225 punkti). Viņiem seko krievs Tregubovs, vācietis Jungs (abiem pa 896 p.), amerikānis Antuāns un Tomass Dukurs (abiem pa 866 p.).

Pieticīgākus rezultātus dāmu sacensībās uzrādīja siguldiete Lelde Priedulēna. Abos braucienos viņa sasniedza 15. laiku, bet summā ierindojās 14. pozīcijā. Par uzvarētāju negaidīti pārliecinoši kļuva Mirels Raneva no Kanādas, kura otrās vietas ieguvēju amerikānieti Vesenbergu apsteidza par 1,83 sekundēm, bet Priedulēnu – par 3,18 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā Lelde ar 768 punktiem ir devītajā vietā. Līdere ir Žaklīna Lēlinga no Vācijas (989 p.).

Jāatgādina, ka nākamsestdien, 28. janvārī, Siguldas trasē norisināsies pasaules čempionāts skeletonā junioriem un juniorēm.

(papildināta ar L. Priedulēnas rezultātu)