15.01.2017 07:25

Brāļiem Dukuriem Eiropas čempionātā zelts un sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļiem Dukuriem Eiropas čempionātā zelts un sudrabs ekrānšāviņš no ibsf.org

Sezonā pirmā uzvara Martinam, pirmais pjedestāls Tomasam – ar šādu bilanci siguldieši brāļi Dukuri pabeiguši Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensības Vinterbergas trasē, kur arī tika sadalītas Eiropas čempionāta medaļas. Ceturto reizi Dukuri ieņēma pirmās divas vietas.

Līderpozīcijas brāļi uzņēmās jau pirmajā braucienā – Martins bija par nieka sekundes divām simtdaļām ātrāks par vecāko brāli, bet tuvākos konkurentus abi apsteidza par aptuveni trim desmitdaļām.

Savu meistarību Martins vēlreiz apliecināja ar labāko rezultātu arī otrajā braucienā, svinēja pirmo uzvaru sezonā, ieguva astoto Eiropas čempiona titulu un arī izvirzījās vadībā Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Tomasam otrais mēģinājums neizdevās tik veiksmīgs (septītais laiks), tomēr otro pozīciju un Eiropas čempionāta sudraba medaļu izdevās nosargāt. Brālim viņš zaudēja 0,62 sekundes, bet bronzas godalgas ieguvēju Aleksandru Tretjakovu no Krievijas apsteidza par sekundes piecām simtdaļām.


Labāko sešniekā vēl ierindojās vācietis Kristofers Gretīrs (+0,74 s), līdzšinējais Pasaules kausa līderis korejietis Sunbins Juns (+0,80 s), krievs Ņikita Tregubovs un Aksels Jungs no Vācijas (abiem +0,85 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Martinam Dukuram nu ir 811 punkti, Junam 793, Grotīram 737 un Jungam 728 punkti. Tomass ar 690 punktiem ieņem septīto pozīciju.

Svētdien plkst. 13.15 Vinterbergā sāksies sacensības dāmām, kurās piedalīsies arī Lelde Priedulēna.