13.07.2012 11:30

Baldonietis startēs paralimpiskajās spēlēs Londonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonietis startēs paralimpiskajās spēlēs Londonā Latvijas Jātnieku federācija

Starptautiskā Jātnieku sporta federācija (FEI) oficiāli apstiprinājusi, ka Rihards Snikus ir kvalificējies paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 29. augusta līdz 9. septembrim.

 

 

"Ja godīgi, tad pārsteigums ir ļoti, ļoti liels, jo es pavisam vairs necerēju, ka kaut kas tāds varētu notikt. Tiešām liels pārsteigums gan man, gan trenerei, gan manai ģimenei," Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests citē Baldones jātnieku kluba "Telfas" pārstāvi. "Protams, paldies jāsaka federācijai, kas man deva iespēju braukt uz starptautiskajām sacensībām un krāt kvalifikācijas punktus. Paldies arī citiem cilvēkiem, kas mani atbalsta."

24 gadus vecais baldonietis Rihards Snikus ar jātnieku sportu nodarbojas vairāk nekā piecus gadus. Pirmie divi nodarbību gadi tika aizvadīti reitterapijas grupā, bet vēlāk viņš sācis trenēties nopietni. Rihards, kurš sirgst ar cerebrālo trieku, pēdējā gada laikā sekmīgi piedalījies starptautiskās sacensībās Krievijā, Spānijā un Francijā. 2009. gadā viņš kļuva par "Latvijas lepnumu" nominācijā ''Caur ērkšķiem uz zvaigznēm''.

Šis ir pirmais gadījums sporta vēsturē, kad Latvijas sportists izcīnījis tiesības startēt paralimpisko spēļu iejādes sacensībās.

"Par lielu jāšanas sporta panākumu uzskatījām jau to, ka Rihards izpildīja paralimpisko spēļu kvalifikāciju, startējot vairākos turnīros Eiropas valstīs. Sportista sagatavošanā, kā arī finansējuma nodrošināšanā ieguldīts liels darbs, tāpēc Latvijas jātnieka līdzdalība paralimpiskajās spēlēs visiem šajā procesā iesaistītajiem cilvēkiem būs kā milzīgs gandarījums," izteicies LJF prezidents Agris Blaus.

Savukārt Riharda Snikus trenere Olga Šellere atklājusi, ka ziņa par viņas audzēkņa iekļūšanu paraolimpiešu skaitā radījusi gan prieku, gan rūpes: "Tagad galvenais jautājums ir par to, lai mēs varētu atrast iespējami labāku zirgu, ar ko Rihardam startēt Londonā. Titurga, ar kuru Rihards trenējas ikdienā un startējis vairākās starptautiskās sacensībās, šobrīd ir grūsna un nevar startēt tik augsta ranga turnīrā."