12.01.2017 10:50

Pasaules čempionāta kvalifikācijā Latviju pārstāvēs trīs Ķekavas florbolistes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules čempionāta kvalifikācijā Latviju pārstāvēs trīs Ķekavas florbolistes arhīvs

Latvijas dāmu florbola valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs paziņojis tās 20 spēlētājas, kuras februāra sākumā Madridē piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Komandas sastāvā iekļautas arī trīs Ķekavas florbola klubu pārstāves.

Latvijas izlases sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Nosaukto vidū ir četras mūsu leģionāres, kuras ikdienā spēlē Šveices un Norvēģijas čempionātā, pārējās pārstāv Latvijas klubus, liecina Latvijas Florbola savienības informācija.

Viņu vidū ir FK "Ķekava" florbolistes Gundega Vancāne un Elīza Elizabete Bērziņa, kā arī šīs sezonas virslīgas rezultatīvākā spēlētāja Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" kluba. Visām trim jau ir pasaules čempionātu pieredze. Iepriekš izlases kandidāšu sarakstā bija vēl divas "buldodzes" – Līga Vancāne un Zanda Ozoliņa.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Madridē notiks no 1. līdz 5. februārim. Latvietēm būs jāsacenšas ar čehietēm, ungārietēm, spānietēm un ukrainietēm. Ceļazīmi uz pasaules čempionātu iegūs četru grupu divas labākās valstsvienības, kā arī divas labākās no trešo vietu ieguvējām. Finālturnīrs notiks šā gada nogalē Slovākijā.

Pirms došanās uz Madridi mūsu izlases florbolistēm vēl paredzētas divas treniņnometnes, kas notiks Latvijā.