11.07.2012 10:23

Piedzīvojumu sacensībās Siguldā triumfē Latvijas komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piedzīvojumu sacensībās Siguldā triumfē Latvijas komandas publicitātes foto

"Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību ietvaros nedēļas nogalē Siguldā norisinājās Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionāts.

 

Par čempiona titulu 30 grādu karstumā cīnījās komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, un šoreiz visas trīs godalgotās vietas izcīnījušas komandas no Latvijas. Par Baltijas čempioniem kļuva komanda "Isostar" (Raimonds Lapiņš, Salvis Daģis un Toms Veits), otro vietu ieņēma "EBike" (Andris Ansabergs, Kristaps Jaunzems un Romāns Evarts) un trešo – "escape/farming" (Māris Bērziņš, Māris Stucis, Armands Broks).

Šīs komandas kļuva par posma uzvarētājām sporta klasē, bet tautas klasē pirmā vieta komandai "JVA". Savukārt sacensībās starp uzņēmumiem sporta klasē pirmie bija "Isostar" vīri, bet tautas klasē – "Sportland-Bottecchia".

"Lai arī Siguldas reljefs sportiskām aktivitātēm ir fiziski prasīgs, šajā posmā liela nozīme bija arī atjautībai – papildus iztērētas minūtes prāta uzdevumiem paglāba dalībniekus no lieku kilometru veikšanas," atzina viens no "xRace" sacensību organizētājiem Jānis Vanags.

"Distance bija dinamiska un dažāda: laivu posms pa Judažu ezeru, kūdras torņu celšana Judažu purvā, orientēšanās pa pilsētu pēc spoguļkartes, iemīļotie virvju uzdevumi, kur liela nozīmē bija komandas darbam, alfabēta velo leģendas pa mežu takām un pārbraucieni līdz pat 40 km stundā lielā ātrumā no Siguldas kalniem. Bet galvenais pārsteigums dalībniekus gaidīja finišā, kad visai komandai pēc skrējiena kalnā Svētku laukumā bija jāuzkāpj trīs metrus augstā tornī, lai atzīmētos finiša kontrolpunktā."