10.07.2012 13:17

Mārupieši Ventspilī gan krīt, gan uzvar

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupieši Ventspilī gan krīt, gan uzvar www.bmxmarupe.lv

Divu dienu sacensībās Ventspilī ar dažādām sekmēm piedalījās Mārupes BMX kluba pārstāvji.

 

 

Neierasti BMX braucējiem pirmajā dienā bija sarīkotas "Ventspils nakts sacensības", kas sākās nevis, kā ierasts, dienas vidū, bet septiņos vakarā. Mārupes komandu pārstāvēja seši braucēji, un, par spīti vairākiem kritieniem priekšbraucienos, viņi visi iekļuva A finālos.

Triju meiteņu konkurencē otrā finišēja Kitija Elste, un viņai pirmā vieta vecuma grupā līdz 14 gadiem. Piecus un sešus gadus veco braucēju grupā finālā Uldis Dreimanis ieņēma piekto, Emīls Allers sesto un Oskars Mežaraups septīto vietu. Starp desmitgadīgajiem piektais ātrākais bija Kristofers Kiršteins, bet gadu vecāko grupā septītais finišēja Ralfs Milherts.

Diemžēl tieši Ralfs kļuva par vienu no dienas lielākajiem neveiksminiekiem. Jau pēc sacensību beigām viņš piedzīvoja ļoti nepatīkamu un sāpīgu kritienu, un bija nepieciešama neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšana. Vēlāk slimnīcā Milhertam ārsti konstatēja spieķa kaula un lielā kaula nobīdi, kā arī lūzumu, un jau ap diviem naktī viņam tika veikta operācija, informēja Mārupes BMX klubā.

Otrajā dienā notika Ventspils sporta skolas "Spars" balvas izcīņa, kurā mārupiešus pārstāvēja tie paši braucēji, izņemot dienu iepriekš cietušo. Arī rezultāti bija līdzīgi: Kitijai Elstei trūcīgā konkurencē pirmā vieta, Uldim Dreimanim ceturtā, Emīlam Alleram un Kristoferam Kiršteinam piektās, Oskaram Mežaraupam astotā. Komandu vērtējumā Mārupes BMX klubs ieņēma sesto vietu.

Šīs nedēļas beigās mārupiešiem paredzētas divu dienu sacensības Jelgavā, nākamnedēļ Madonā, bet jūlija beigās atgriešanās Ventspilī. Abos pēdējos gadījumos notiks Latvijas "Grand Prix" izcīņas kārtējo posmu sacensības.