25.11.2016 15:01

Gandrīz visi Latvijas kamaniņu braucēji kvalificējas Pasaules kausa pirmajam posmam

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gandrīz visi Latvijas kamaniņu braucēji kvalificējas Pasaules kausa pirmajam posmam ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

19 gadus vecā kamaniņu braucēja Kendija Aparjode piektdien kā vienīgā no Latvijas nespēja kvalificēties Vinterbergas trasē notiekošā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma pamatsacensībām.

Nāciju kausā, kas vienlaicīgi ir arī kvalifikācija pamatsacensībām, vīru cīņās otro vietu guva Riks Kristens Rozītis (att.), kurš par 0,260 sekundēm piekāpās spēcīgajam vācietim Johanesam Ludvigam. Vēl devīto vietu izcīnīja junioru vecumā esošais Kristens Aparjods, kurš uzvarētājam zaudēja 0,533 sekundes, 16. vietā ierindojās Kristaps Mauriņš (+0,607 sekundes), bet 21. vietu izcīnīja Artūrs Dārznieks (+0,843 sekundes) un pamatsacensībām kvalificējās kā pēdējais.


Tikmēr dāmām uzvaru guva austriete Birgita Placere, bet sesto vietu izcīnīja Ulla Zirne, atpaliekot par 0,746 sekundēm. Savukārt Kendija Aparjode palika 17. pozīcijā, zaudējot jau 2,210 sekundes. Lai kvalificētos pamatsacensībām, viņai vajadzēja būt par četrām pozīcijām augstāk.

Divnieku sacensībās uzvarēja kanādieši Tristens Volkers un Džastins Snits, kuri par 0,144 sekundēm apsteidza otro vietu izcīnījušos latviešus Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu. Latvijas jaunā ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs zaudēja 0,584 sekundes un guva astoto vietu.

Pamatsacensībām jau automātiski bija kvalificējušies Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, kuriem Nāciju kausā nevajadzēja piedalīties.

Pasaules kausa ievadā sestdien uz starta stāsies dāmas un divnieki, bet svētdien sacentīsies vīri, kā arī notiks Sprinta kauss.

Pēc Vinterbergas līdz Jaungadam sekos posmi Leikplesidā (ASV), Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV). Uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, Gudramovičs/Kalniņš, Kivlenieks un Zirne. Pēdējie divi ceļazīmes nopelnīja īpašos kontroltreniņos.

Pasaules kausa etaps Siguldas trasē gaidāms 14. un 15.janvārī, kas būs sestais sezonā. Savukārt kopā kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi. Pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29.janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā.