09.07.2012 10:47

Olimpiādes čempionu vidū arī 11 Pierīgas sportisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas III Olimpiādē Pierīgas komandu kontā 60 medaļas – 11 zelta, 23 sudraba un 26 bronzas.

 

 

Lielāko medaļu ražu ievāca Mārupes novada pārstāvji. Viņu kontā trīs zelta, piecas sudraba, sešas bronzas medaļas un 13. vieta neoficiālajā komandu vērtējumā. Par čempioniem kļuva jātnieki Airisa Penele ar zirgu Ravelu iejādē un Linda Ansule ar Lemonu šķēršļu pārvarēšanā, kā arī teikvondo meistars Vitālijs Lepins-Žagars svara kategorijā līdz 80 kilogramiem.

Loka šaušanā uzvaras izcīnīja Babītes novada pārstāvji Eduards Lapsiņš un Līga Zommere, golfa turnīrā par Latvijas Olimpiādes čempionu kļuva carnikavietis Roberts Vanags, badmintonā jaukto dubultspēļu turnīrā pirmo vietu ieņēma Siguldas novada pārstāvji Guntis Lavrinovičs un Monika Radovska, peldēšanā 200 metru tauriņstila distancē labāko rezultātu sasniedza ikšķiliete Dārta Dakse. Boksā svara kategorijā līdz 91 kg labākais izrādījās olainietis Ņikita Stepanovs, pludmales volejbola turnīrā pirmo vietu izcīnīja Ikšķiles novada duets Ingūna Minusa un Inga Ikauniece, bet handbola turnīrā triumfēja Stopiņu novada dāmu komanda.

Pie godalgām tika arī Ķekavas, Inčukalna, Ropažu un Baldones novadu sportisti. Kā zināms, šī bija pirmā reize, kad Latvijas vasaras Olimpiādē Pierīgas novadi startēja ar atsevišķām komandām.

Pārliecinoši labākie pēc izcīnīto medaļu skaita bija rīdzinieki, kuru kontā 230 godalgas (94 zelta, 73 sudraba un 63 bronzas). Pirmās septiņas vietas Latvijas Olimpiādes komandu vērtējumā ieņēma Latvijas pilsētu komandas.