08.07.2012 21:01

Godalgas gan handbolā un volejbolā, gan vieglatlētikā un triatlonā (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olimpiādes čempiones - Stopiņu novada handbolistes. Olimpiādes čempiones - Stopiņu novada handbolistes. Krišjānis Grantiņš

Latvijas 3. Olimpiādes pēdējā dienā Pierīgas novadu komandas papildināja medaļu krājumus gan komandu sporta veidos, gan individuālajās sacensībās.

Handbola turnīrā Stopiņu novada dāmu komanda šāgada Latvijas čempioņu titulam pievienoja arī Olimpiādes zelta medaļas. Izšķirošajā spēlē Stopiņu handbolistes ar 24:15 pieveica Rīgas pilsētas komandu.

Volejbolā otro vietu izcīnīja Babītes novada dāmu komanda. Pēdējā spēlē viņas ar 3:1 (25:22, 25:14, 19:25, 27:25) pārspēja Valmieras pilsētas vienību un garantēja sudraba medaļas. Par čempionēm kļuva jelgavnieces, kuras uzvarēja visās trijās spēlēs. Savukārt vīru turnīrā trešo vietu ieņēma Mārupes
volejbolisti.

Badmintonā pilnu medaļu komplektu izcīnīja Siguldas novada pārstāvis Guntis Lavrinovičs. Dienu iepriekš vienspēlēs izcīnītajai bronzas godalgai viņš svētdien pievienoja zeltu jaukto dubultspēļu turnīrā pārī ar Moniku Radovsku, kā arī sudrabu vīru pāru turnīrā kopā ar Kārli Vidasu.

Pa trim medaļām arī siguldietēm Anitai Švalbei un Monikai Radovskai. Abas vienspēļu turnīra laureātes kopā izcīnīja otro vietu dāmu dubultspēļu turnīrā, bet Švalbe bija trešā "mikstā" duetā ar Aigaru Bedrīti.

Loka šaušanā dominēja Babītes novada pārstāvji. Par čempioniem kļuva Eduards Lapsiņš un Līga Zommere, bet Marinai Rjabkovai bronzas medaļa. Trešā vieta arī Ināram Dubkevičam no Inčukalna novada.

Pludmales volejbola turnīrā dāmām triumfēja Ikšķiles novada duets Ingūna Minusa un Inga Ikauniece. Finālā viņas ar 2:0 (21:17, 21:18) uzvarēja Kitiju Megni un Kristu Kraskuru no Kuldīgas novada. Vīru turnīrā ceturtie palika siguldieši Gints Antoms un Aigars Brivna.

Boksā trīs medaļas izcīnīja Olaines novada pārstāvji. Zelts Ņikitam Stepanovam svara kategorijā līdz 91 kilogrmam, sudrabs – Ņikitam Versockim (81 kg), bronza – Ņikitam Farionam (60 kg).

Burāšanā par bronzas laureāti "Raceboard" klasē kļuva Iveta Daude no Baldones novada.

Brīvajā cīņā dāmām Pierīgas sportistēm divas trešās vietas. Tās izcīnīja Linda Circene no Carnikavas novada un Evita Bērziņa no Ādažiem.

Regbijā Ķekavas vīru komanda finālā piekāpās jūrmalniekiem un ierindojās otrajā vietā.

Tenisā Pierīgas tenisistiem divas godalgas. Vīru vienspēļu turnīrā spēlē par trešo vietu mārupietis Džems Viņķis ar 6:3, 6:1 uzvarēja Kristapu Lapiņu no Siguldas, bet otrs Mārupes tenisists Mikus Pauls Losbergs ieņēma septīto vietu. Savukārt dubultspēļu turnīrā Mārupes duets Losbergs/Viņķis vienīgo zaudējumu piedzīvoja tikai finālā – otrā vieta.

Dāmu turnīrā veiksmīgākā bija Ādažu novada pārstāve Anna Marija Zīdere – vienspēlēs viņai septītā vieta, bet dubultspēlēs pārī ar Anniju Annu Veinšteinu no Garkalnes novada ceturtā.

Džudo sacensībās godalgu skaitu palielināja Ādažu un Ķekavas novadu komandas. Otro vietu izcīnīja ādažnieks Filips Piroženoks (svara kategorija līdz 73 kg), bronzu – viņa komandas biedrs Mārtiņš Lūkins (līdz 90 kg) un ķekavietis Vadims Jevgraškins (virs 100 kg).

Triatlonā divas bronzas medaļas izcīnīja Babītes novada sportisti. Vīru un absolūtajā vērtējumā Atis Brikovskis nogurdinošajā distancē pavadīja 62 minūtes un uzvarētājam Andrejam Dmitrijevam finišā zaudēja minūti un četras sekundes. Savukārt dāmu konkurencē trešo vietu ieņēma Indra Pluce, kura Olimpiādes čempionei zaudēja piecas minūtes.

Vingrošanā trīs bronzas medaļas uz atsevišķiem rīkiem izcīnīja Leonards  Berežnojs no Ķekavas novada (atbalsta lēciens, zirgs un līdztekas). Savukārt mākslas vingrošanā atsevišķos vingrojumos nepaveicās Elīzai Ošmucniecei no Babītes – viņa palika ceturtajā vietā visās četrās disciplīnās.

Vieglatlētikā Pierīgas sportistiem veiksmīgāks izrādījās Aizputes stadions, kur Ainārs Vaičulens vesera mešanā izcīnīja otro vietu (63,30 m), bet Daniils Merkulovs no Inčukalna novada – bronzu diska mešanā (45,56 m).

Liepājā līdz goda pjedestālam viņiem atkal nedaudz pietrūka. Carnikaviete Sandra Krūma 400 metru barjerskrējienā bija ceturtā (1:04,38), ceturtais arī mārupietis Dmitrijs Serjogins 5000 metru skrējienā (15:06,33), bet Carnikavas skrējēja Ināra Lūse piektā 3000 metros (10:40,80).

Riteņbraukšanas sacensību programma svētdien beidzās ar braucienu kalnu divriteņiem (MTB). Vīriem 21 km distancē piektajā vietā ierindojās Andris Ponomarenko no Mārupes novada, bet dāmām 12,6 km distancē sestā bija ikšķiliete Ance Janevica.

Galda tenisa vienspēļu turnīrā veiksmīgākie no Pierīgas spēlētājiem bija Stopiņu novada pārstāvji Nikolajs Keņins un Jānis Cīrulis – attiecīgi sestā un desmitā vieta.

(informācija tika papildināta)