07.07.2012 17:33

Pierīgas jātnieki triumfē Latvijas Olimpiādes sacensībās (papildināta)

Autors  Aprtiņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Airisa Penele ar Ravelu Airisa Penele ar Ravelu Latvijas Jātnieku federācija

No sešām medaļām jāšanas sacensībās piecas pienākas Mārupes, Ķekavas un Ropažu novadu pārstāvjiem. Pierīgas sportistiem uzvaras arī vairākos citos sporta veidos.

 

 

 

Jātnieku sporta sacensības Latvijas 3. Olimpiādē Kleistu sporta bāzē notika divās disciplīnās – iejādē un šķēršļu pārvarēšanā, jeb konkūrā. Skaitlisko pārsvaru – teju trīs ceturtdaļas dalībnieku – Pierīgas novadu sportistiem izdevās realizēt, izcīnot gandrīz visas medaļas.

Iejādē savu pārākumu kārtējo reizi pierādīja Mārupes novada pārstāve Airisa Penele ar zirgu Ravels. Viņi apsteidza jelgavnieci Kristīnu Rozīti ar Brodoru un Terēzi Pētersoni ar Kivi no Ķekavas novada. Jāpiezīmē, ka pirms nedēļas Pasaules kausa izcīņas posma laikā 18 gadus vecais Ravels tika svinīgi sveikts sakarā ar starptautisko sacensību gaitu beigām.

Konkūrā sacensības notika trijos maršrutos (120 – 140 cm augsti šķēršļi), laureātus nosakot pēc divu pēdējo rezultātiem. Abos labākā bija Mārupes novada pārstāve Linda Ansule ar Lemonu, otro vietu atvēlot saviem komandas biedram Mairim Penelim ar Progresu. Trešajā vietā ierindojās Guntars Siliņš ar Acadio no Ropažu novada, bet ceturtajā palika Ģirts Bricis ar Amadeo no Babītes novada.

Peldēšanā Pierīgas novadu sportisti sestdien izcīnīja vēl piecas medaļas. Uz pārējo fonu izcēlās ikšķiliete Dārta Dakse. Dienu iepriekš izcīnītajām sudraba un bronzas godalgām 15 gadus vecā sportiste otrajā pievienoja čempiones un vicečempiones titulus. Viņa uzvarēja 200 metru tauriņstila distancē (2:30,53), kā arī nopelnīja sudraba godalgu 400 metros brīvajā stilā (4:41,56).

Otrās vietas izcīnīja mārupieši Pāvels Gribovskis 50 metru brīvā stila sprintā (22,86 s) un Elīna Broka 200 metros brasā (2:46,14), bet viņa komandas biedrs Ģirts Feldbergs bija trešais 200 metru distancē uz muguras (2:06,45).

Golfa turnīrā par Latvijas Olimpiādes čempionu kļuva carnikavietis Roberts Vanags, kurš vīru konkurencē apsteidza Hariju un Edgaru Barisus no Ikšķiles novada. Dāmām labākā no Pierīgas bija Alise Burkāne no Ķekavas novada – viņai ceturtā vieta.

Teikvondo sacensībās divas medaļas nopelnīja Mārupes novada pārstāvji. Par uzvarētāju svara kategorijā līdz 80 kg kļuva Vitālijs Lepins-Žagars, bet Kārlim Orleānam (virs 80 kg) trešā vieta un bronzas medaļa.

Badmintonā četras medaļas vienspēļu turnīros nopelnīja Siguldas novada sportisti: sudrabs Kārlim Vidasam un Monikai Radovskai, bronza Guntim Lavrinovičam un Anitai Švalbei. Abi čempionu titulu ceļos uz Rīgu.

Airēšanā otro sudraba medaļu sestdien izcīnīja Babītes novada pārstāve Terēze Peniķe, kura kopā ar Lauru Glodi no Pļaviņu novada finišēja otrajā vietā bezstūrmaņa divnieku sacensībās 1000 metru distancē. Dienu iepriekš Terēze un Laura bija otrās divreiz garākā distancē.

Paukošanā Babītes novada komandas medaļu pūru par vienu sudraba godalgu papildināja pieccīņniece Mišela Taņa Bareta, kura paukošanā ar špagu zaudēja vienīgi daugavpilietei Aleksandrai Smetņinai.

Riteņbraukšanā sestdien tika sadalītas medaļas 136 km grupas braucienā. Labākie Pierīgas novadu pārstāvji palika otrā desmita beigās – mārupiešiem Paulam Zvirbulim, Andrim Ponomarenko un Mārtiņam Jirgensonam attiecīgi 19., 20. un 21. vieta. Savukārt BMX sacensībās, kurās uzvarēja olimpiskais čempions Māris Štrombergs, Gustavam Pētersīlim no Stopiņu novada 11. vieta.

Handbola turnīrā dāmām, kurā piedalās četras komandas, pēc uzvarām pirmajās divās spēlēs medaļas jau nodrošinājušas Latvijas čempiones Stopiņu novada komandas spēlētājas. Viņas pārliecinoši pieveica Dobeles novada (33:24) un Ludzas novada (32:21) handbolistes. Pēdējā kārtā Stopiņu komanda tiksies ar Rīgas pilsētas vienību.

Vieglatlētikas sacensību pirmajā dienā Pierīgas novadu sportistiem pie godalgām tikt neizdevās. Vistuvāk tām bija pieredzējusī Carnikavas novada skrējēja Ināra Lūse 10 000 metru distancē – ceturtā vieta (39:39,13), mārupietis Dmitrijs Serjogins 1500 metros – piektā vieta (3:57,47), Siguldas šķēpa metējs Arnolds Strenga – piektā vieta (66,31 m) un Inčukalna novada lodes grūdējs Daniils Merkulovs – sestā vieta (14,33 m).

Mākslas vingrošanā sestdien Ventspilī notika sacensības daudzcīņā. 17 dalībnieču konkurencē Elīza Ošmucniece no Babītes novada ieņēma piekto un Marika Kalnupa no Garkalnes novada sesto vietu. Svētdien viņām būs iespēja pacīnīties par medaļām vingrojumos ar atsevišķiem rīkiem. Daudzcīņā sporta vingrošanā vīriem Pierīgas novadu pārstāvjiem neizdevās iekļūt vadošo vidū.

Futbola turnīrā Salaspils novada komanda bija spiesta piekāpties ventspilniekiem 0:2, savā grupā ierindojās trešajā vietā un svētdien aizvadīs spēli par piekto vietu kopvērtējumā ar Valmieras pilsētu.

Volejbola turnīrā Babītes dāmu komanda ar 0:3 (21:25, 22:25, 20:25) piekāpās Jelgavas pilsētai, bet Mārupes novada zaudēja Daugavpilij 1:3 (16:25, 19:25, 25:20, 20:25). Medaļu īpašnieki četru komandu turnīros kļūs zināmi svētdien.

Galda tenisa komandu sacensībās vīriem vienā apakšgrupā tika ielozētas Salaspils un Stopiņu novada komandas. Ar 3:2 pārāki izrādījās salaspilieši, kuri grupā ieņēma otro vietu (Stopiņu galda tenisisti palika ceturtajā). Izslēgšanas turnīrā abām Pierīgas komandām bija mainīgas sekmes – beigās Salaspils ieņēma ceturto un Stopiņu novads septīto vietu.