06.07.2012 16:29

Mārupiešiem piecas medaļas Latvijas jaunatnes tenisa čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiešiem piecas medaļas Latvijas jaunatnes tenisa čempionātā arhīvs

Teodors Pukše vecuma grupā līdz 12 gadiem vinnē gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā.

 

Pukše, kurš iepriekš kļuva arī par Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāju, vienspēļu turnīrā trijos mačos līdz finālam bija zaudējis tikai piecos geimos un arī izšķirošajā mačā bija pārāks par savu dubultspēļu partneri liepājnieku Renāru Grodski – 7:5, 6:0. Dubultspēļu turnīra finālā Teodors un Renārs krietni sīvākā cīņā pārspēja rīdziniekus Sergeju Ņikušinu un Robertu Jaričevski 6:4, 7:6.

Ceturtajā vietā U-12 meiteņu turnīrā ierindojās Herta Uzkalne. Pēc divām uzvarām pirmajos mačos viņa piedzīvoja neveiksmes gan pusfinālā, gan cīņā par trešo vietu. Toties dubultspēlēs kopā ar Hardiju Vīdneri no Liepājas mārupiete nopelnīja čempiones titulu.

Cits Mārupes tenisa skolas pārstāvis Patriks Pušmucāns pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā turpināja cīņas gandarījuma turnīrā par piekto vietu, divās spēlēs guva vienu uzvaru un noslēgumā ierindojās sestajā vietā. Savukārt dubultspēlēs pārī ar Valteru Čapkeviču viņam ceturtā vieta.

Zaudējumus jau pirmajā kārtā vienspēļu turnīros piedzīvoja mārupieši Vartans Apikjans un Kārlis Ozoliņš, kā arī Jānis Auslands no tenisa centra "Ādaži". Dubultspēļu turnīrā Auslands kopā ar Rūdolfu Ulmani no Latvijas specializētās neatkarīgās tenisa akadēmijas netika tālāk par ceturtdaļfinālu, bet Ozoliņš kopā ar daugavpilieti Iļju Korobkovu zaudēja jau pirmajā spēlē.

U-16 vecuma grupā vislabāk veicās Mārupes tenisa skolas audzēknei Annai Ozerovai – viņa izcīnīja bronzu vienspēlēs un sudrabu dubultspēlēs.

Šāgada Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāja pārspēja savas pretinieces pirmajās divās kārtas, pusfinālā piedzīvoja zaudējumu, bet spēlē par trešo vietu ar 6:4, 6:0 uzvarēja Gundegu Pastori no Ogres. Dubultspēļu turnīrā Ozerova pārī ar Kristu Cērpiņu no sporta kluba "Princis" vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā – 1:6, 5:7 pret Viktoriju Demčenkovu un Diānu Baumgartneri.

Mārupieši Renārs Gencs un Kirils Čajevs, kā arī ādažniece Annija Anna Veinšteina vienspēļu turnīros nepārvarēja pirmo kārtu.