05.07.2012 14:39

Pirmo reizi Olimpiādē piedalīsies carnikavieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šajā nedēļas nogalē Liepājā norisināsies Latvijas trešā Olimpiāde, kurā Carnikavas novadu pārstāvēs trīspadsmit sportisti.

 

Ar Latvijas spēcīgākajiem sportistiem carnikavieši cīnīsies džudo un brīvajā cīņā, vieglatlētikā, riteņbraukšanā, triatlonā, badmintonā un golfā. Atklāšanas parādē, kas sāksies 6. jūlijā plkst. 21.00 un ko tiešraidē translēs LTV1, kopā ar sportistiem dosies arī Carnikavas novada domes priekšsēdētājas vietniece Genovefa Kolzovska un Carnikavas sporta centra vadītājs Roberts Raimo.

Latvijas Olimpiāde tiek rīkota reizi četros gados, un šī ir pirmā reize, kad Carnikavas novads Olimpiādē tiek pārstāvēts kā atsevišķa komanda. Pagājušajā Olimpiādē, startējot Rīgas rajona komandas sastāvā, carnikaviete Laima Klauža ieguva godpilno otro vietu MTB riteņbraukšanā. Tāpat arī Carnikavas novads var lepoties ar citiem spēcīgiem riteņbraucējiem – Toms Skujiņš ir Rīgas velomaratona uzvarētājs, bet Jānis Kaupe - divkārtējs Vienības velobrauciena uzvarētājs. Savukārt džudists Leonīds Kuzņecovs ar saviem audzēkņiem ir vairākkārtējs Latvijas čempionātu godalgotu vietu ieguvējs. Arī šajā Olimpiādē viņi cīnīsies par medaļām.

"Pēdējo gadu laikā novadā ir daudz domāts un darīts, lai būtu lieliski apstākļi sporta un veselīgas aktīvās atpūtas cienītājiem. Par piemēru var minēt Carnikavas sporta centra izveidi 2011. gadā un aktīvu darbu pie veloceļa EIROVELO13 izveides cauri novadam no Vecāķiem līdz Lilastei. Tiek rīkotas daudzas Latvijā popularitāti ieguvušas sacensības – Piejūras Tautas riteņbraucieni, Carnikavas Dambja skrējiens, Piejūras Tautas slēpojums, orientēšanās sacensības "Ziemeļu divdienas" un daudzas citas. Tas viss motivē ar sportu nodarboties arvien vairāk iedzīvotājus, kas sniedz patiesu gandarījumu, lai iesākto turpinātu," komentējot sporta dzīvi Carnikavā, saka Carnikavas sporta centra vadītājs Roberts Raimo.

Latvijas Olimpiādē būs pārstāvēti visi Pierīgas novadi, izņemot Mālpili, un no 26 olimpiskajiem sporta veidiem Pierīgas sportistu nebūs tikai smaiļošanā un kanoe airēšanā, kā arī svarcelšanā. Lielākās delegācijas būs Mārupes un Ķekavas (pa 49 sportistiem), kā arī Stopiņu (40), Salaspils (39) un Babītes (37) novadiem.