04.07.2012 17:33

Ar slēpēm vai dēli, uz upes vai ezera

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar slēpēm vai dēli, uz upes vai ezera www.lusvf.lv

Pierīgā ir teju ducis ūdens sporta centru, klubu un atpūtas kompleksu, kas vasaras sezonā aicina ļauties ūdeņu vilinājumam un nodarboties ar ūdensslēpošanu un veikbordu.

Virzienā uz Tallinas pusi vēl pirms Ādažiem turpat blakus izvietojies sporta klubs "Ūdensklubs" un aktīvās atpūtas centrs "AAC". "Ūdensklubā" Lielajā Baltezerā piedāvā veikbordu, braukšanu ar ūdensslēpēm vai piepūšamo balonu (vizināšana aiz laivas maksā 15 latus par 10 minūtēm), kā arī "SkySki" lidslēpi – ūdensslēpi, kurai ir zemūdens spārns un sēdeklis, kas braukšanu ļauj salīdzināt ar lidošanu sēdus stāvoklī (25 Ls par 15 min).

Veste, kas ir obligāta, kā arī ķivere, hidrotērps un inventārs iekļauti cenā. Uz vietas arī iespējams no instruktoriem saņemt individuālo apmācību drošai un pareizai braukšanai (20 latu par pusstundu).

Ūdens sporta centrā "AAC", kas atrodas Mazā Baltezera krastā Tallinas šosejas otrā malā, iespējams nodarboties gan ar ūdensslēpošanu un veikbordu, gan arī vindsērfingu un kaitsērfingu. Slēpošana un veikbords aiz laivas izmaksā 8 – 12 latus par 10 minūtēm (brīvdienās nedaudz dārgāk), bet inventāra noma 25 – 30 latu dienā (vējdēlis 40 latu). Par aptuveni desmit latiem var saņemt instruktora padomus.

Ir arī iespēja braukt ar airu laivām, motorlaivām, ūdens velosipēdiem un ūdens motocikliem – cenas svārstās starp 40 un 220 latiem dienā.

Nedaudz tālāk no Rīgas, Ādažos, darbojas veikborda klubs "Promobius", kurā izvietots viens no labākajiem kabeļveikborda parkiem un kurā notiek gan nopietni treniņi, gan Latvijas augstākā līmeņa sacensības (14. jūlijā tur notiks Latvijas čempionāts).

Atšķirībā no vairuma citu vietu šeit veikbordisti izmanto nevis motorlaivas pakalpojumus, bet īpašas konstrukcijas kabeli, kas pārvilkts pāri Vējupei un darbojas ar elektromotora palīdzību. Braukšana maksā 20 latu stundā, dēļa īre 3 latus, hidrotērps 2 latus, drošības veste par brīvu.

Uz otru pusi no Rīgas, Salas pagastā pie Rīgas – Ventspils šosejas, netālu cits no cita izvietots ūdenssporta centrs "Stūris", atpūtas komplekss "Elingi" un "Wake-Up" veikborda akadēmija.

"Stūrī" pusotru kilometru aiz Varkaļu kanāla saimnieki piedāvā braucienus ar veikbordu, ūdensslēpēm un "SkySki" lidslēpi (cena 1,20 – 1,40 latu minūtē) vai milzu pūsli (10 latu par astoņām minūtēm). Iespējams izīrēt arī airu laivu (5 Ls) vai motorlaivu ar vadītāju (60 – 70 Ls stundā).

Kompleksā "Elingi" vizināšanās pa Lielupi ar ūdensslēpēm vai veikbordu maksā 50 latus stundā, tiek piedāvātas arī atrakcijas ar ūdensbumbu un lēkšana ar ūdens ķenguru (8 – 10 lati stundā) un airu laivas īre (lats stundā). Iespējami arī transporta pakalpojumi ar ūdens taksometru līdz Majoru vai Dubultu dzelzceļa stacijai.

Savukārt "Wake Up" akadēmijā Upespļavā, kā jau noprotams no nosaukuma, lielākā uzmanība pievērsta veikbordam. 10 minūšu brauciens, inventārs un trenera padomi maksā 15 latu, bet, izmantojot ekstra balastu, summa pieaugs līdz 28 latiem. Darbojas arī maksas skolas bērniem un pieaugušajiem.

Vēl viens vasaras sporta centrs Babītes novadā atrodas pie Piņķu ūdenskrātuves, kur ūdens sporta klubs "Aqua Sports" piedāvā apgūt ūdensslēpošanas iemaņas dažāda līmeņa slēpotājiem. Der arī ņemt vērā, ka uzņēmums "Aqua Sports" ir ūdensslēpošanas un veikborda inventāra un laivu ražotāju oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs.

No citiem piedāvājumiem ūdens sporta cienītājiem var atzīmēt ūdensslēpošanas bāzi "Siguldas Bebri" pie Umeru ezera Siguldas – Mālpils šosejas sestajā kilometrā, veikparku sporta kompleksā "333" Ropažu novadā (20 latu stundā plus pieci lati par inventāra nomu), kā arī ūdens sporta centru "ABC Partners" Ikšķilē, kur aktīvu sportošanu var apvienot ar mierīgām ekskursijām ar lēngaitas ūdens tramvaju vai plostu.